szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elindította az Ételt csak okosan! Élelmiszerbiztonságról mindenkinek! című kampányát. A Nébih fel akarja hívni az emberek figyelmét arra, hogy az élelmiszer-eredetű megbetegedések 70 százaléka megelőzhető, valamint azokra a módszerekre, amelyekkel ez biztosítható.

A Vidékfejlesztési Minisztérium számos intézkedéssel segíti és biztosítja, hogy a családok asztalára biztonságos és kiváló minőségű ételek kerüljenek – idézik a tárca közleményében Kardeván Endrét, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkárt.

A piacokon megvásárolható jó minőségű élelmiszereket a háztartásokban is megfelelő konyhatechnikai módszerrel kell elkészíteni, így elkerülhetőek az élelmiszer eredetű megbetegedések. Ezért a Nébih széles körű tájékoztatást nyújt a tudatos vásárlástól a megfelelő konyhatechnológiai módszereken át a biztonságos ételkészítés elsajátításához.

Ezt segíti egyebek mellett a kampány weboldala, a www.eteltcsakokosan.hu és a nagyobb élelmiszerláncoknál hozzáférhető Konyhasziget című kiadvány is. A kampány háziasszonya Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó.

Az Országgyűlés múlt év elején törvényben döntött arról, hogy el kell készíteni az élelmiszerlánc-biztonsági stratégiát. A stratégia elkészítése során egyértelművé vált, hogy nem elég csupán az élelmiszerláncban ügyelni az egyes láncszemek biztonságára, hanem fokozottan kell figyelni a háztartásokban is. Ezért indította útjára a hatóság az Ételt csak okosan! kampányt - tartalmazza a közlemény.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!