szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rogán Antal szerint az önkényuralmi jelképek használatát tiltó Btk.-paragrafus alkotmánybírósági (Ab) megsemmisítése joggal sérti a magyarországi zsidó közösségeket és a kommunizmus minden élő áldozatát vagy családtagjaikat.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az Ab döntése - amellyel a testület szembement egy korábban hozott határozatával - súlyos következményekkel járhat, ugyanis azt jelenti, hogy május 1-jétől "szabadon lehet mászkálni az utcán" horogkereszttel, vörös csillaggal vagy SS-jelvénnyel.

Ez a helyzet így nem maradhat - jelentette ki a politikus, aki azt a kérdést tette fel az ellenzéki pártoknak - "különösen a szocialistáknak" -, most is azt gondolják-e, hogy ilyenkor sem lehet alkotmányt módosítani a helyzet megoldása érdekében.

Arra a felvetésre, hogy ezek szerint alkotmánymódosítással lehetne-e rendezni az ügyet, azt válaszolta: tanulmányozni kell a helyzetet, megoldást kell keresni, "a megoldás pedig ha egy Ab-döntés születik, akkor nem nagyon gyökerezhet máshol, mint az alkotmányban".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mekkora havi törlesztője lehet egy használt autónak?

Mekkora havi törlesztője lehet egy használt autónak?

Az év legjobb árupiaci befektetései

Az év legjobb árupiaci befektetései

Rálőtt egy nő Gyöngyösön a szomszédjaira, miután összevesztek

Rálőtt egy nő Gyöngyösön a szomszédjaira, miután összevesztek