szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kálvin téren ünnepel jövő pénteken az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport, miután korábban megszokott helyszínükön, a Ferenciek terén a felújítási munkálatok miatt erre nem kerülhet sor.

Álfelújításnak nevezi a Ferenciek terének átépítését az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport (Milla), márpedig a csoport korábban rendszeresen itt, a Szabad Sajtó útján és a Kossuth Lajos utcában ünnepeltek. Az már két hete kiderült, hogy a Ferenciek terének környékén az építkezés miatt - balesetveszélyre hivatkozva - nem lehet tömegrendezvényt tartani.

©

A Milla a Facebookon azt írja: "el lehet venni álfelújítással a Milla-demonstráció hagyományos helyszínét. A reményt nem lehet elvenni. Az igazságot nem lehet átszerkeszteni. A valóságot nem lehet elálcivilkedni. A társadalmat nem lehet szinkronizálni. Lesz Milla-tüntetés idén március 15-én is. Találkozzunk a Kálvin téren, március 15-én délután fél ötkor!" A programról egyelőre nem közölte információt, azt későbbre ígérni.

Az már korábban kiderült, hogy Orbán Viktor a Múzeumkertben mond beszédet március 15-én, és ugyanezen a helyszínen tűnik majd fel Tarlós István is, ő még Orbán előtt mond beszédet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kivonul Magyarországról az uniós határőrizeti szerv

Kivonul Magyarországról az uniós határőrizeti szerv

Lefelé nyit a BMW: olcsóbb új plugin hibrid 3-as és 5-ös érkezett

Lefelé nyit a BMW: olcsóbb új plugin hibrid 3-as és 5-ös érkezett

Balázs Péter távozik a Szolnoki Szigligeti Színház éléről

Balázs Péter távozik a Szolnoki Szigligeti Színház éléről