szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Beidézték az apátfalvi hummeres gázolás tanúit az ügyészségre, ahol az osztrák terepjárós újra találkozott a halálra gázolt rendőr társával – írja a Blikk.

A Blikk információi szerint a szembesítésre azért volt szükség, mert Thomas B. mindent tagad: azt is, hogy késsel támadt volna az őt lefegyverezni szándékozó zsarukra. Ezért az egyik, helyszínen intézkedő rendőrnek, S. Gábornak és a rendőröket segítő Móra Ferencnek először fel kellett ismerniük azokat a késeket, amelyekkel rájuk támadt az ámokfutó hummeres, aztán magával Thomas B.-vel kellett találkozniuk.

Mivel nagy ellentmondások vannak a tanúk és a gyanúsított vallomásában, egymás szemébe kellett mondaniuk állításaikat – írja a lap. Az apátfalvi rendőrgyilkosság elkövetője egy szót sem szólt arról, hogy 2012. október 11-én szándékosan gázolta volna halálra Kenéz Imre hadnagyot, korábban kihallgatásán is csak azt mondta, hogy csak védeni próbálta magát a záporozó lövésektől, amikor kiszállt az autójából. Áldozatnak tartja magát, és ezt támasztja alá azzal, hogy rossz testi-lelki állapotára hivatkozik, hiszen elfogása óta 27 kilót fogyott.

A férfi védőjével továbbra is tartja magát a paprikaspray-s verzióhoz: korábban is azzal próbáltak érvelni, hogy Kenéz Imre társa maró gázt fújt be a terepjáró ablakán, B. elrántotta a kormányt, és ezért következett be a tragédia – olvasható a lapban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!