szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már nemcsak szándékos emberöléssel, hanem újabb három bűncselekménnyel gyanúsítják a hummeres osztrák gázolót, Thomas B.-t – tudta meg a Bors.

Thomas B. tavaly október 11-én Apátfalván halálra gázolta a vele szemben intézkedő motoros rendőrt, Kenéz Imrét, azonban most már biztos, hogy további bűncselekmények miatt is felelnie kell a bíróság előtt – írja a Bors.

"Elkészült az összes szakvélemény, ezek alapján a minősített emberölésen kívül újabb három bűncselekménnyel gyanúsítottuk meg" – közölte a lappal Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. "Egyértelművé vált, hogy Thomas B. nemcsak ráhúzta kocsiját Kenéz Imre társának motorjára, hanem oldalról neki is ment a vele párhuzamosan haladó járműnek. Ezért közúti veszélyeztetéssel gyanúsítottuk meg" – tette hozzá.

©

Kenéz Imre elgázolása után Thomas B. késsel a kezében szállt ki a Hummerből, és rátámadt Kenéz Imre társára. Meg akarta szerezni a pisztolyát, majd miután ez nem sikerült, Kenéz Imre fegyverét próbálta megkaparintani. Ezért hivatalos személy elleni erőszak miatt is meggyanúsították.

"A helyszínen egy civil személy segített megfékezni Thomas B.-t. Az osztrák férfi ennek a civil személynek is nekitámadt. Ezért hivatalos személy támogatója elleni erőszakkal is gyanúsítjuk" – tette hozzá a szóvivő. Fazekas Géza azt is közölte: a gyanúsított állításaival szemben egyik intézkedő rendőr sem fújta le gázspray-vel az osztrákot. Ezt a vegyész szakértő és a tanúvallomások is alátámasztják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!