szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az atlatszo.hu megszerezte az állami finanszírozású közmédiarendszer 2012-es költségvetését, amelyből kiderül, mennyibe kerültek az MTVA külső gyártású műsorai.

Hétfőn már kiderült, hogy a "nagyhalak", Simicska, Kálomista és Jáksó is nagyot kaszáltak, az atlatszo.blog.hu azonban megírta, hogy a kisebb alvállalkozóknak is bőven jutott az MTVA-pénzekből.

A friss összesítésből kiderül, hogy a kis cégek közül talán a legjobban Kovács Kristóf producer és Mercsényi Marietta cége járt, a Primetime Kft. Ők készítik a Fábry Show-t már évek óta, így amikor a közszolgálati tévéhez került a műsor, ők is vándoroltak vele együtt. A Primetime közel 591 millió forintot kapott a Fábry leforgatására, ez 20 résszel számolva adásonként 29,5 millió forint. A Fábryéknak átutalt összeg nagyobb, mint amennyit a Simicska-féle Hung-Ister kapott.

A Koller István producer tulajdonában álló K.K.TV Média Kft.-nek pedig 72 millió forint jutott a közös kasszából, ebből forgatták le a Magyar Gazda című mezőgazdasági, gazdálkodási, szakpolitikai műsort. A Magyar Gazdából 53 részt rendeltek, így adásonként 1,4 millió forintba került az MTVA-nak.

A teljes bejegyzést ide kattintva olvashatja el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gordon Ramsay: Teljes pusztulást hoztak a lezárások

Gordon Ramsay: Teljes pusztulást hoztak a lezárások

Maruzsa Zoltán: Jókai nem lehet vita tárgya

Maruzsa Zoltán: Jókai nem lehet vita tárgya

Elég tízezer budapesti támogatása ahhoz, hogy fontos ügyek kerüljenek a Fővárosi Közgyűlés elé

Elég tízezer budapesti támogatása ahhoz, hogy fontos ügyek kerüljenek a Fővárosi Közgyűlés elé