szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A titkolózást és a bírósági időhúzást megelégelve az atlatszo.hu megszerezte az állami finanszírozású közmédiarendszer 2012-es költségvetését, amelyből kiderül, mennyibe kerültek az MTVA külső gyártású műsorai.

Egymilliárd forint fölött kaszáltak Kálomista Gábor és Jáksó László érdekeltségei, valamint korábbi MTVA-vezetőkhöz, illetve Simicska Lajoshoz köthető cégek is. Ennél is többet költött a köztelevízió a labdarúgó-bajnokság és a Forma-1 közvetítésére tavaly – olvasható az Átlátszó.hu-n, mely megszerezte és közreadta az állami finanszírozású közmédiarendszer 2012-es költségvetését, amelyből kiderül, mennyibe kerültek az MTVA külső gyártású műsorai.

Az adófizetők pénzével gazdálkodó Műsorszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot (MTVA) állami cégként transzparens működésre kötelezik a jogszabályok, mégis megátalkodottan titkolja, hogy mennyit fizet a külső gyártásban készülő műsorszámokért: az elmúlt években a lap számos kérdése, közérdekű adatigénylése maradt megválaszolatlan ebben a tárgykörben, a bíróságon pedig továbbra is Simcsika-cég titkait védi és egyre kreatívabb adateltitkolási technikákkal újít a magyar közmédiarendszert finanszírozó csúcsszerv annak ellenére, hogy emiatt már pereket veszítettek az Átlátszó.hu ellen a Kunigunda utcában épült új tévészékházról szóló szerződés, a Marslakók című szappanopera költségvetése, illetve más külső gyártású műsorok ügyében is - olvasható az Átlátszón.

A táblázatokat és a teljes bejegyzést itt találja!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem kell bölcsődei díjat fizetniük a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek

Nem kell bölcsődei díjat fizetniük a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek

Kiemelten fontos közérdeknek minősítette a kormány a MotoGP rendezési jogának megszerzését

Kiemelten fontos közérdeknek minősítette a kormány a MotoGP rendezési jogának megszerzését

Hivatalos: 525 lóerővel itt a V8-as új Land Rover Defender

Hivatalos: 525 lóerővel itt a V8-as új Land Rover Defender