szerző:
MTI/Magyar Nemzet
Tetszett a cikk?

Frissítik az új budapesti metrókocsik számítógépes vezérlőprogramját - írja a szerdai Magyar Nemzet.

Somodi László, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgató-helyettese a lapnak azt mondta: a francia gyártó, auz Alstom megkapta a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyét a 2-es metró vonalán futó Alstom-szerelvények vezérlőszoftverének frissítésére.

Az elmúlt hónapokban kisebb elektronikai hibák naponta többször is előfordultak, ilyenkor nem működtek például a kijelzők, a kamerák vagy az ajtók, néhányszor az utasoknak is ki kellett szállniuk.

Mindezek azonban a metrózók biztonságát nem veszélyeztették, a következő két hétben pedig minden jármű számítógépes vezérlését frissítik. A BKK ettől a művelettől a leállások és a meghibásodások számának radikális csökkenését várja – mondta a vezérigazgató-helyettes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Trump elleni impeachment eljárás a február 8-i héten kezdődik

A Trump elleni impeachment eljárás a február 8-i héten kezdődik

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt