szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Ételt az Életért program március közepétől mindennapossá tette ételosztását Egerben, az adagszámokat Eger mellett Debrecen csapata is növeli a közeljövőben. A fővárosban a Krisna-hívők Húsvét alkalmából március 30-án, szombaton kiemelt, ünnepi ételosztást tartanak 1500 főre, a Blaha Lujza téren.

Mindennapi ételosztást indít az Ételt az Életért Egerben. Húsvét szombatján a fővárosban várják újabb kiemelt akcióval a rászorulókat. Éves szinten már 400 000 fölötti adagszámmal látják el missziójukat a Krisna-hívők.

Az Ételt az Életért a 2013-as évre célul tűzte ki, hogy a budapesti rendszeres ételosztások fenntartása mellett vidéken is egyre több helyszínen segítse a rászorulókat. Egri Irodája, amely 1999-ben alapult, az alapítvány életmentő célkitűzéseit a szociálisan hátrányos helyzetű észak-magyarországi régióban valósítja meg, együttműködve a helyi ellátókkal és önkormányzati szervekkel.

karácsonyi sorban állás
©

Míg 2012-ben közel 7000 adag meleg ételt osztott ki a helyi csoport, addig a 2013-as évben már megtízszerezik ezt a mennyiséget. A bővítést az egyre növekvő igények teszik indokolttá. A hátrányos helyzetű észak-magyarországi térségben számos tartósan munkanélküli személy, nagycsaládos és kisnyugdíjas került krízishelyzetbe, vagyis még a napi alapélelmiszerek beszerzésére sincs lehetőségük.

Az ellehetetlenült élethelyzetben az alapítvány azáltal kíván segítséget nyújtani, hogy az élelmezés megoldásával a családoknak kevesebbet kell költeni étkezésre, így lehetőséget kapnak egyéb költségeik rendezésére és a fennálló tartozásaik kiegyenlítésére.

Az egri csoport minden hétköznap 300 adag friss, meleg egytálételt és kenyeret oszt ki, lehetőség szerint gyümölccsel és édességgel kiegészítve. A rászorulókat a helyi családsegítő értesíti a lehetőségről. Az ellátottak éthordóban viszik haza az ebédet, amelyet így a családdal közösen fogyaszthatnak el. A közös étkezések családmegtartó szerepére szintén nagy hangsúlyt fektet a szervezet, noha sokaknak ez az egyetlen napi étkezési lehetőségük. Az akció március 18-án indult, melyet egri önkéntesek, egy vegetáriánus étterem és kisebb vállalkozások is támogatnak.

©

Eger mellett Debrecen városában is emelik az adagszámokat, itt négyszer több ember ellátásáról gondoskodnak tavasztól. A rendszeres ételosztáson kívül kiemelt, hosszú, ünnepi hétvégékre eső, egyedi akciókat is terveznek 2013-ban. Húsvét szombaton újabb 1500 adag étellel és az ünnephez illő finomságokkal segíti a szervezet a szegényeket a fővárosi Blaha Lujza téren.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó

Félelmetes, ahogy egyszerre mozdul meg több tucat kínai robotkutya – videó

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja

740 lóerős lett a kis BMW M2

740 lóerős lett a kis BMW M2