szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fordulat történt a Kenéz Imre motoros rendőrt elgázoló osztrák férfi ügyében – írja a delmagyar.hu híroldal. A portál szerint a legutóbbi szembesítésen a Hummer vezetője, Thomas B. lelkileg összetört, és többször is bocsánatot kért a történtekért Kenéz járőrtársától.

A szembesítést a sajtó kizárásával, egy rendőrségi telepen tartotta Szegeden az ügyészség, a lefoglalt Hummereken bemutatták, hogyan fogták le Thomas B.-t, miután Apátfalván elgázolta Kenéz Imre motoros rendőrt – mondta a delmagyar.hu-nak a tavaly októberi gázolásnál a rendőröknek segédkező Móra Ferenc.

Az eset óta eltelt fél évben Thomas B. közel 30 kilót fogyott, de ez idáig semmilyen megbánást nem tanúsított – írta a portál. A múlt héten az ügyészség Thomas B.-t a szemtanúkkal és Kenéz Imre járőrtársával is újra szembesítette.

"Először a katonai ügyészségen találkoztunk, ahol Thomas B. szemébe kellett elmondanom, mi és hogyan történt. A kérdések után Thomas B. változtatott korábbi állításán, és elismerte: nem bántottam. Utána kimentünk a rendőrségi telepre, ahol a lefoglalt autókat tárolják. A Szeged melletti helyszínen különböző beállásokban újra megmutattuk, hogyan fogtuk le Thomas B.-t, aki, miután kiszállt Hummerjéből, késekkel a kezében felénk indult" – mondta a beszámoló szerint a szemtanú.

A delmagyar.hu úgy tudja, véglegesen megdőlt a védelem állítása, miszerint Thomas B. azért gázolta el Kenéz Imrét, mert járőrtársa könnygázt fújt az osztrák sofőrre. "Megtört a férfi. Amikor váltottam vele pár szót, Thomas B. azt mondta: 'az életemben sok mindent nem így kellett volna csinálni'. Az egész procedúra közel 8 órán át tartott, minden mozdulatunkat kamerákkal rögzítették. A korábbiakhoz képest az osztrák nagyon megviselt volt: amikor beült Hummerjébe, kiborult. Az autó műszerfaláról a kislánya kacsáját akarta magához venni, de nem engedték neki" – tette hozzá Móra Ferenc.

A szembesítés során rekonstruálták a rendőrök fegyvertartását, valamint a verekedést is. "Most már úgy viselkedik, mint egy normális ember. Együttműködött, valószínűleg felfogta, hogy mi folyik körülötte. Mondtam neki, hogy nem úgy tekintek rá, mint egy bűnözőre, én csak odakeveredtem a helyszínre. Láttam rajta, örül, hogy emberszámba veszik. A korábbi tagadásával szemben a bizonyítás közben többször bocsánatot, elnézést kért Kenéz Imre járőrtársától is" – mondta a szemtanú.

Thomas B.-t korábban már huszonnyolcszor büntették, többek között hivatalos személy elleni erőszakért és fegyveres rablásért. Most egyebek mellett hivatalos személy ellen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, ami 10-től 20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Kenéz Imrét hősi halottá nyilvánították, temetésén több ezren vettek részt Szegeden.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!