szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Választás-időközi Mihacsi Szabolcs Istvánt választották meg polgármesternek két független jelölt közül a vasárnap megtartott időközi választáson a Vas megyei Ostffyasszonyfán.

Farkas Gábor jegyző, a helyi választási iroda vezetője úgy tájékoztatta a távirati irodát, hogy a 698 választásra jogosult közül 301-en járultak a szavazóurnához. Ebből 214-en  voksoltak Mihacsi Szabolcs István 44 éves mezőgazdasági vállalkozóra, aki független jelöltként vállalta a megmérettetést és társadalmi megbízatású polgármesterként látja majd el feladatát. Ellenfele, a szintén függetlenként induló Gregorich Ferenc Iván 86 szavazatot kapott.

A leadott szavazatok közül 300 volt érvényes, egy érvénytelen, a választási részvétel 43 százalék volt.  A 837 lakosú Ostffyasszonyfán azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a korábbi polgármestert Gecse Józsefet - akit a 2010-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként választottak meg -  kinevezték a Celldömöki Járási Hivatal vezetőjévé, ez a megbízatás pedig összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem Orbán, hanem az elköltendő közpénz miatt "titkos" az alagút

Nem Orbán, hanem az elköltendő közpénz miatt "titkos" az alagút

Újabb vállalkozást indítottak a telexesek

Újabb vállalkozást indítottak a telexesek

Tippelje meg, hány éves tejes zacskót találtunk épen

Tippelje meg, hány éves tejes zacskót találtunk épen