szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Semjén Zsolt kormányfő-helyettes szerint Orbán Viktor tanácsadójának, Habony Árpádnak nincs szerződéses kapcsolata a kormányzattal, Habony nem kap fizetést a kormányzati tanácsadó szerepét betöltő Századvég-csoporttól és rég nem termel pénzt a Színes Tinták nevű cége sem - írta az Index.

Habony Árpád nem áll kormányzati alkalmazásban, így semmiféle állami szolgáltatásban nem részesül – írta nemrégiben válaszában Semjén Zsolt kormányfő-helyettes az Index szerint Vadai Ágnes, a DK képviselőjének parlamenti kérdésére. 

Az Index szerint Habonyról ismert, hogy életmódja meglehetősen magas bevételeket feltételez, hiszen drága autókat vezet, rendszeres vendég a főváros legmenőbb éttermeiben, fitnesstermeiben, és még személyi testőrt is tart. Az a beszámoló szerint viszont továbbra sem világos, hogy a tanácsadó miből fedezi kiadásait, honnan van rendszeres havi jövedelme.

Tavaly szeptemberben a Miniszterelnökség a portál kérdésére azt közölte, Habonynak semmilyen szerződéses kapcsolata nincs a kormányfő hivatalával, és hasonló választ küldött a Fidesz-frakció sajtóosztálya is, bár nehezen elképzelhető, hogy a miniszterelnök főtanácsadója részmunkaidőben dolgozik Orbán Viktornak.

Bár Habonyt baráti és üzleti kapcsolatok kötik a kormánynak szintén tanácsokat adó Századvég vezetőihez, a cégnél az Indexnek még márciusban azt közölték, hogy ők sem állnak kapcsolatban Habonnyal, illetve a tanácsadói cégeivel.

Habonynak saját vállakozásaiból sem származik komoly jövedelme. Az Opten cégadatbázis szerint a tanácsadónak korábban hét különböző cégben voltak érdekeltségei. Jelenleg azonban csak az üzleti tanácsadással foglalkozó Színes Tinták Kulturális Tanácadó és Szolgáltató Bt. köthető hozzá, amelynek vezetője és beltagja is egyben.

A cég az elmúlt két évben komoly üzleti tevékenységet nem bonyolított: 2011 és 2010-ben nulla forint volt az adózás után utáni eredménye, 2009-ben pedig 315 ezer forint veszteséget termelt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!