szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt ítélt hét és fél év börtönbüntetésre nem jogerősen négy fiatalt az Ózdi Járásbíróság egy 2011 szeptemberében elkövetett bűncselekmény miatt - tájékoztatta Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze.

A négy fiatal férfi egyikük javaslatára tört be Ózdon egy idős nő lakásába, az asszonyt bántalmazták, majd 14 ezer forinttal és két üveg itallal távoztak. A sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. A vádlottak közül ketten beismerték tettüket, és részletesen elmondták, hogyan tervezték meg, hogyan öltöztek át előtte, hogyan osztották ki a szerepeket. Két társuk tagadta, hogy elkövette a rablást.

A nő - bár nem ismerte fel támadóit - pontos leírást adott testalkatukról és cselekedeteikről. Távozásuk után átment a szomszédba, és onnan értesítette a rendőrséget. Az Ózdi Járási Ügyészség négy 22-25 éves férfival szemben emelt vádat, a bíróság bűnösnek mondta ki őket, és valamennyiüket hét év hat hónap börtönre ítélte. A vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. Az ügyet a Miskolci Törvényszék tárgyalja majd másodfokon - közölte Martossy György.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!