szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Ózd melletti Farkaslyukon ütöttek rajta az ózdi rendőrök a Király Tamás meggyilkolásával gyanúsított Lakatos Józsefen. A 39 éves budapesti férfi testvérénél, egy szolgálati lakásban rejtőzködött, amikor szerda reggel 6 óra 45 perckor elfogták.

A térfigyelő kamerák felvételei alapján lett gyanúsított Király Tamás divattervező meggyilkolásával kapcsolatban Lakatos József. Az április 7-én a főváros VIII. kerületében, a Baross utcában történt brutális bűncselekmény elkövetőjének elfogására jelentős rendőri erők mozdultak meg, míg végül a nyomára bukkantak.

Kedd reggel a farkaslyuki iskolás járaton többen látták a körözött férfit, de öccse a hvg.hu-nak azt állítja, hogy hozzá, a helyi sporttábor területére csak este 10 óra körül érkezett meg. Elárulta neki, hogy „csinált egy hülyeséget”, amiért keresi a rendőrség, de többet nem mondott. Zsolt azt állítja, ezek után próbálta rávenni, adja fel magát, amire József hajlott is, de reggelre tervezte a rendőrségi jelentkezést. Ezt előzte meg a rajtaütés – mondta a testvére, aki hozzátette, nála és több más helyen is tartottak házkutatást, de úgy hallotta, tárgyi bizonyítékot nem vittek el sehonnan a nyomozók. Most már ő is tudja, hogy gyilkossággal gyanúsítják a bátyját, aki korábban többször volt börtönben rablások miatt. Úgy fogalmazott, környezetében tudták róla, hogy „értelmileg sérült ember”, de ismerősei közül idáig senkit nem bántott. Betegsége miatt rokkantnyugdíjat kap, és gyakran megfordult nagymamájánál és rokonainál Farkaslyukon.

(A képre kattintva megnézheti az elfogás helyszínét)

Ezen a sporttelepen fogták el Lakatost
©

Harkály Csaba kiskora óta ismeri Lakatost, és azt mondta róla, hogy gyermekkorától, mióta szüleivel a főváros VIII. kerületébe költözött Farkaslyukból, bűnöző életmódot folytat. Pedig a rokonságában bányászok, zenészek, sportolók voltak és vannak, akik tisztességes életet élnek. Volt valamikor felesége, akitől született egy fia, akit most más nevel. Ő is megemlítette a férfi betegségét, ami miatt könnyen befolyásolható volt. Hangsúlyozta, hogy a „helyi cigány kisebbség elnökeként testületével együtt küzd az erőszak ellen, és más eszközök híján igyekeznek kiközösíteni a társadalmi normák megszegőit”.

Egy 40 év körüli helybeli férfi viszont arról tud, hogy egykori feleségének szüleit egyszer brutálisan bántalmazta, amiért hat év börtönt kapott. Lakatos neki elárulta, büntetéseit mindig börtönkórházban töltötte, ahol pszichiátriai kezelésben részesült. Nem titkolta azt sem, hogy rászokott a drogra, ami tovább rontott a mentális helyzetén. Egyébként – tette hozzá – környezetében senki nem tartotta közveszélyesnek, sokat kóborolt a farkaslyuki utcákon, de ettől az egy esettől eltekintve szülőhelyén nem bántott senkit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt és fél brüsszeli milliárd ment el a déli határzárnál dolgozó járőrök fizetésére

Öt és fél brüsszeli milliárd ment el a déli határzárnál dolgozó járőrök fizetésére

250 ezres motorostalálkozó kezdődik ma Amerikában, a járvány közepén

250 ezres motorostalálkozó kezdődik ma Amerikában, a járvány közepén

Budapestnek kuss, a kormány baráti cégekkel intézi a főváros fejlesztését

Budapestnek kuss, a kormány baráti cégekkel intézi a főváros fejlesztését