szerző:
MTI/Napi Gazdaság
Tetszett a cikk?

A földforgalmi törvény számos kérdésében még nincs végleges döntés, ezek megszületésére a következő hetekben lehet számítani - mondta a Napi Gazdaságnak adott interjújában Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, aki szerint a változásokra a versenyképesebbnek tartott családi gazdasági modell elterjesztése érdekében van szükség.

A Napi Gazdaság csütörtöki számában megjelent interjúban Fazekas Sándor kifejtette: a földforgalmi törvény parlamenti vitája néhány héten belül megkezdődik és reményei szerint egy hónapon belül el is fogadhatja az Országgyűlés.

A miniszter elmondta: több mint kétszáz módosító javaslat érkezett a javaslathoz, amelyekről még nincs döntés. Az 1200 hektáros földhaszonbérleti plafon az, ami elfogadhatónak látszik. Az, hogy ezt milyen és mennyivel lehet meghaladni - a helyben lakás kritériumának betartása mellett -, még döntésre vár, de néhány héten belül véglegesítik az álláspontjukat.

Fazekas Sándor szerint szintén eldöntendő kérdés, hogy a bérelhető földterület nagysága hatóságilag meghatározott, vagy egy bizonyos -tól-ig határon belül legyen-e. A miniszter úgy látja, a foglalkoztatás kérdésében kompromisszum született.

A konvergenciaprogramban szereplő 0,4 százalékos teljesítménybővülést reális és teljesíthető célkitűzésnek nevezte a miniszter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit jelent a kereszténység számára a test?

Mit jelent a kereszténység számára a test?

A belga sajtó szerint lemondott magyar EP-képviselő bukott le egy brüsszeli melegbárban

A belga sajtó szerint lemondott magyar EP-képviselő bukott le egy brüsszeli melegbárban

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot