szerző:
hvg.hu

A Blikk és a hvg.hu úgy tudja, a Fidesz pártvezetésének döntése szerint nem tarthatja meg mandátumát Balogh József, akinek barátnőjét a napokban súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A hvg.hu-nak fél tizenkettőkor Balogh azt mondta, egyelőre semmilyen jelzést nem kapott Rogán Antal frakcióvezetőtől, Rogán közleményében ugyanakkor az áll, hogy a helyzet tarthatatlanságát ő jelezte Baloghnak. A pártból a képviselő egyelőre nem lép ki, a mandátumát sem adja vissza, mert ártatlannak tartja magát, viszont a pártra nehezedő nyomást akarja így csökkenteni.

Rogán Antal fideszes frakcióvezető és Kövér László házelnök közösen szólítják fel lemondásra a fülöpházi polgármestert – tudta meg a Blikk Fidesz-közeli forrásból. Ezt erősíti Rogán Antal frakcióvezető dél körül kiadott közleménye, amelyben azt írja: számára magánemberként, férjként és apaként is elfogadhatatlan, ha valaki bántalmazza szeretteit, családtagjait. "Ezt a véleményemet a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának minden tagja osztja. Ezt tudomására hoztam Balogh József képviselőtársamnak is, aki ezt követően tájékoztatott arról, hogy kilép a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országgyűlési Képviselőcsoportjából" – áll a közleményben.

A hvg.hu-nak magas rangú, a Miniszterelnökség működésére rálátó fideszes forrása azt mondta, a döntés már a botrány kirobbanását követően megszületett, és ez a pártvezetőség közös döntése. A képviselő élettársát ugyanis orrcsonttöréssel és koponyaalapi sérülésekkel szállították a kecskeméti kórházba. A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, hogy megverte-e Balogh József az asszonyt múlt vasárnap kora reggel, mint ahogy azt a sértett állította. A képviselő azt állította, nem emlékszik, mi történhetett, mert aznap lagziból mentek haza, ahol alaposan bepálinkázott. Azt valószínűsítette, hogy párja, Terike felbukhatott vak komondorukban, és így szerezhette súlyos sérüléseit.

Még nem értesítették

Balogh csütörtökön fél tizenkettőkor nyilatkozott a hvg.hu-nak, akkor azt állította, hogy se telefonon, se személyesen, sem pedig e-mailben nem jelezte számára Rogán Antal, Kövér László vagy bárki más, hogy ki kellene lépjen. Azt állította, hogy csütörtök reggel hozta meg a döntését, hogy kilép a Fidesz-frakcióból, és döntését e-mailben jelezte otthonából a képviselőcsoport vezetőjének.

©

Balogh egyelőre sem a párttagságát, sem a parlamenti képviselői mandátumát nem akarja felfüggeszteni, vagy visszaadni. Mint mondta, továbbra is ártatlannak vallja magát, ezért minden más döntésével meg akarja várni az ügyészség vizsgálatát. Mint mondta, a Rogánnak küldött levelében az szerepel, hogy képviselőségének 10 éve alatt mindig a választópolgárok és pártja érdekeit tartotta szem előtt, most is azért döntött így, mert látta, hogy az ügy árt a pártnak.

A képviselő szerint azért döntött a frakcióból való kilépés mellett, mert ezzel is csökkenteni akarja a Fideszre helyeződő nyomást, amit az ügy kirobbanása óta a sajtóban tapasztalt. Balogh úgy fogalmazott „már nem bírja idegileg” az ellene folyó „sajtóhadjáratot”, ezért nem látta a Blikk cikkét sem, mely szerint Rogán és Kövér közösen szólítaná fel, ő pedig ilyen jelzést még nem kapott. Egyelőre csak a frakcióvezetőnek küldte el a levelét, Kövér László házelnöknek nem, mert úgy gondolta, ez a menetrend, előbb Rogánt kell értesítenie.

Balogh József volt felesége szintén azt állítja, durvasága miatt vált el férjétől, aki őt is többször megverte, volt, hogy egy tejeskannával verte véresre, egy disznóvágáson pedig a gázpörkölőt fordította felé. Egy alkalommal egy zsírkeverő kanállal beverte a fejét, eltörte a kézfejét és szétzúzta a térdét. A nőnek akkor azt kellett hazudnia az orvosnak, hogy leesett a vetőgépről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bud Spencerről készült magyar dokumentumfilm

Bud Spencerről készült magyar dokumentumfilm

Ön hány százezret költ benzinre havonta? Mert a képviselője ennyit

Ön hány százezret költ benzinre havonta? Mert a képviselője ennyit

Prés alatt: a népnevelés magasiskolája

Prés alatt: a népnevelés magasiskolája

2019-től máshogy mérjük a kilogrammot, most a másodperc átalakítása következik

2019-től máshogy mérjük a kilogrammot, most a másodperc átalakítása következik

Kórházba került Janukovics

Kórházba került Janukovics

Szétszedték az olcsó iPhone-t, kiderült, hogy mi van benne

Szétszedték az olcsó iPhone-t, kiderült, hogy mi van benne