szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nemcsak jelenlegi élettársát, hanem korábbi feleségét is többször megverte Balogh József fideszes országgyűlési képviselő, Fülöpháza polgármestere. Az elvált asszony már összegyűjtötte a zaklatásokról szóló dokumentumokat, amit ha kell, eljuttat Orbán Viktornak.

Balogh Józseftől „durvasága, agresszivitása” miatt vált el egykori felesége – ezt mesélte Balogh Józsefné Marika, aki válása után még az asszonynevét használja a hvg.hu és az RTL Klub újságírójának.

Az már hétfőn is kiderült, hogy a fideszes képviselő nemcsak jelenlegi élettársát, hanem előző feleségét is bántalmazta. Marika most is Fülöpházán él, Balogh Józseffel öt közös gyermeke született, egy hatodikat is magukhoz vettek később.

„Csilla lányommal voltam kismama, amikor először megütött, és onnantól kezdve folyamatosan.” Mint mondta, a bántalmazások ellenére akkor telt be a pohár, és adta be a válókeresetet, amikor Balogh megismerkedett a későbbi élettárssal: „az utolsó csepp Terike lett, az, hogy ő bekerült a mi életünkbe”. Mint azt a 444.hu hétfőn megírta, az élettársat jelenleg a kecskeméti kórházban ápolják súlyos sérülésekkel, az asszony szerint Balogh részegen ököllel többször arcon ütötte. Az Fn24.hu-nak Balogh nem tagadta ezt, de azt mondta, nem emlékszik a történtekre, lehet, hogy az asszony a „vak komondorukon esett át”, így szerezte sérüléseit.

A korábbi feleség most azt mondta, a bántalmazásokra semmilyen indok nem volt, ha a férfinek volt barátnője, akkor naponta, hetente verte, "ha nem volt, akkor elég nyugodt volt". Az asszony igennel felelt arra a kérdésre, hogy „A semmiből is érkezett egy-egy pofon?”. Pedig Balog „akkor még nem ivott”, de a nő szerint „skizofrén, bár erről nincsen papírja”, legalábbis a negyed évszázad alatt ezt tapasztalta. „Én mondtam a Terikének, hogy ha a Józsi változik, tipli. Akkor biztos kikapsz, kapod a tockost” – folytatta.

Miért tartott ki?

Hogy akkor miért maradt vele 25 évig? – szerinte „a kényszer” az ok: az édesanyja is elvált, Zala megyébe ment újra férjhez, és a gyerekekkel jövedelem nélkül nem tudott volna hova menni háztartásbeliként. „Azt meg tudtam, hogy nem adja őket oda” – mondja a gyerekekkel kapcsolatban. De „amikor elérkezett a mélypont, már szó szerint azt kellett választanom, hogy életben maradok-e, vagy megvárom, hogy a Barbi (a legfiatalabb lány) is megnőjön”. A közbevetésre, hogy Balogh „ennnyire durva volt-e”, az asszony igennel felelt, és azt mondta, ha nem lépett volna, akkor a lánya „szó szerint egy sírhalomhoz jött volna, ha felnő, hogy elmondhassa: anya férjhez mentem, anya született egy unokád”. Így inkább Baloghnál hagyta a lányát.

Baloghné Marikát többször megverte a fideszes képviselő
©

Az asszony arról is beszélt, hogy a férfi nemiségében is megalázta, de olyan is előfordult, hogy összeverte egy zsírkeverő fakanállal a térdét, a könyökét. Házasságuk alatt nyolc hetet töltött a pszichiátrián, mint mondta, ott is megállapították, hogy az otthoni zaklatások okozták lelki problémáit. Baloghné egyébként még most is tart férje bosszújától, de mint mondta, már összekészített egy levelet zaklatásainak dokumentumaiból, amit a 2014-es választások előtt elküld Orbán Viktornak.

"A legfőbb érték a család"

Balogh József egyébként a  2006-os választási szórólapokon családjával közösen szerepelt, a szöveg szerint a fideszes képviselő azt hangsúlyozta, hogy konzervatív emberként számára a család az egyik legfőbb érték. A fotó Marika szerint 2005 karácsonyán készült, amikor csak az ünnepek miatt voltak együtt Baloghgal.

Pedig a volt feleség azt mondta, 2005. július 19-én a fülepházai polgármesteri hivatalban, a jegyző jelenlétében nyilatkozott arról, hogy két kiskorú gyermekét nem gondatlanságból hagyta Balogh Józsefnél, hanem azért költözött édesanyjához, mert férje „olyan megalázó módon bánt vele”, ami miatt később kórházba is került, de onnan kikerülve beadta a válókeresetet, és ismét szeretné kiskorú gyermekeit nevelni.

A Fidesz hétfőn, miután a 444.hu nyilvánosságra hozta a megvert élettárs történetét, közleményt adott ki, melyben azt írják: a párt „minden erőszakos cselekedetet mélységesen elítél, különösen ha az nők, gyermekek, idősek vagy kiszolgáltatott emberek ellen történik”. Ugyanakkor "Balogh József képviselő élettársával kapcsolatos ügyben a Fidesz megvárja az ügyészség vizsgálatának eredményét, hogy mindannyiunk számára egyértelműen kiderüljön, pontosan mi is történt".

Ki vezetett ittasan?

Miután élettársa szerint súlyosan bántalmazta őt Balogh József fideszes képviselő, Fülöpháza polgármestere, a rendőrség vasárnap büntetőeljárást indított az ügyben. Maga a képviselő másként emlékszik a történtekre, szerinte élettársával egy esküvőn voltak szombat este, ahol italoztak, majd hazatérésük után ő nyomban lefeküdt, a nő pedig alighanem átesett a vak komondorjukon, így sérült meg, és került másnap kórházba.

Az ügy hétfő óta a Központi Nyomozó Főügyészségnél van, ott folyik az eljárás – erősítette meg kedden is a hvg.hu-nak Fazekas Géza szóvivő.

Maga Balogh József egyébként több interjút adott hétfőn, ezekben arról beszélt, hogy az említett esküvőről autóval tértek haza. Sőt, egyik beszélgetésben azt is állította, hogy párja vezetett. A hvg.hu ezek után kereste meg a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányságot a kérdéssel: kivizsgálják-e, hogy a képviselő vagy élettársa nem vezetett-e vajon ittasan. A kapitányság azonban kedden közölte: kérdéseinket szintén a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbították.

Fazekas Géza mindezek után azt mondta lapunknak, kivizsgálják az ügy összes részletét. Eredetileg súlyos testi sértés gyanúja miatt továbbították nekik az ügyet, de ha felvetődik már bűncselekmény gyanúja is, úgy ezzel is foglalkoznak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Demeter: ha Kósa át akar világítani, Orbánról se feledkezzen meg

Demeter: ha Kósa át akar világítani, Orbánról se feledkezzen meg

Mégis miért kell vallási kérdést csinálni az étkezésből?

Mégis miért kell vallási kérdést csinálni az étkezésből?

Hosszabb türelmi időt kaphatnak a kúttulajdonosok

Hosszabb türelmi időt kaphatnak a kúttulajdonosok

Szombat hajnalban elindultunk a Merkúrhoz

Szombat hajnalban elindultunk a Merkúrhoz

Több mint félmillióan tüntettek Londonban a Brexit ellen

Több mint félmillióan tüntettek Londonban a Brexit ellen

Csak egy rémisztő fémtorzó maradt a Suzukiból Esztergomnál - fotók

Csak egy rémisztő fémtorzó maradt a Suzukiból Esztergomnál - fotók