szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Házi őrizetbe került R. Kamilló, A férfit azután engedték el három hónapos előzetes letartóztatásából, hogy együttműködött a nyomozókkal.

A Blikk úgy tudja, a férfit nemcsak az őt érintő bordélyházak üzemeltetésével és prostituáltak futtatásával kapcsolatos bűncselekményekről faggatták, hanem V. László és Portik Tamás sokkal nagyobb súlyú büntetőügyével kapcsolatban is. R. Kamilló ugyanis mindkét férfit jól ismerte, egyikükkel üzleti kapcsolatban is állt.

Saját ügyében R.-nek bűnszervezetben elkövetett bűncselekményekért kell felelnie, ezért meglepő, hogy ilyen rövid időt kellett csak előzetesben töltenie. A lap szerint mivel a saját ügyénél súlyosabb bűncselekmények megoldásában nyújt segítséget, valószínűleg ezt méltányolta a hatóság.

A V. László-ügyben a lap információi szerint a rendőrök arra voltak kíváncsiak, hogy Kamilló tartott-e kapcsolatot a megvesztegetett rendőrökkel, és arra, hogy milyen politikusokat látott vendégül, kinek a megbízásából.

Ez utóbbi pedig összefügghet Portik Tamás ügyével is, az Alkotmányvédelmi Hivatal dokumentumai szerint ugyanis a férfi felajánlotta az NBH volt igazgatójának, hogy kompromittáló bizonyítékokat gyárt, például bordélyházba visz politikusokat.

R. Kamillót február elején fogták el a Terrorelhárítási Központ kommandósai bűntársaival együtt. Kiderítették, hogy a férfi jól szervezett prostihálózatot üzemeltetett hosszú évek óta, egy érdi telefonközpontból hozták össze a lányokat a jelentkező kuncsaftokkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik János szerint egyértelműen a brit variáns áll a meredeken emelkedő fertőzöttszám mögött

Szlávik János szerint egyértelműen a brit variáns áll a meredeken emelkedő fertőzöttszám mögött

A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint

A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet