szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tény, nem pedig vélekedés kérdése, hogy a finn és a magyar nyelv rokonságban állnak – mondta finn látogatásán a magyar miniszterelnök.

Határozottan kiállt a sokak által vitatott finnugor nyelvrokonság mellett Orbán Viktor miniszterelnök Finnországban – adta hírül a Nyelv és Tudomány tudományos portál finn híradásokra hivatkozva.

Mint írják, Orbán szerint a két nyelv rokonsága történelmi tény, nem véleménykérdés. A finn Turun Sanomat című lap felidézi, hogy Magyarországon sokan vitatják a finnugor nyelvrokonságot, tavasszal a magyar parlamentben is azt mondta egy fideszes képviselő, hogy nincs kizárólagosan elfogadott álláspont az ügyben.

Orbán Viktor Helsinkiben Jyrki Katainen finn miniszterelnökkel tárgyalt, és megbeszélést folytat Sauli Niinistö finn köztársasági elnökkel is.

Orbán Viktor és Jyrki Katainen közös sajtótájékoztatójukon
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!