szerző:
MTI

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért választási szövetség szerint a Hajdú-Bét ügy fideszes újraértelmezése a Bajnai Gordonnal szembeni lejárató kampány újabb fejezete.

A szövetség ezt szerdán, közleményben tudatta az MTI-vel, reagálva Zsigó Róbert fideszes szóvivő szavaira, aki azt mondta: pártja újabb kérdésekre vár választ Bajnai Gordontól, miután Karsai József volt szocialista politikus azt nyilatkozta, képtelenség, hogy a korábbi miniszterelnök ne tudott volna arról, mire megy ki a Wallis játéka a Hajdú-Bét ügyében. 

Az Együtt-PM szerint "a három év kormányzás után elővett ügy mögül kilóg a politikai lóláb: a támadások valódi célja az, hogy Orbán Viktor esélyes kihívóját, az egykori válságkezelő miniszterelnököt lejárassák".

A szövetség nem a Hajdú-Bét csődjének szomorú következményeit tagadja - tudatták -, hanem azt, hogy azokat Bajnai Gordon okozta volna. Bajnai Gordon a Wallis vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, üzletpolitikájának alakításában: soha nem volt a Hajdú-Bét vezetője vagy igazgatósági tagja.

Közölték azt is: Bajnai Gordon az ezzel ellentétes rágalmakért jogi úton vesz elégtételt, ahogyan eddig is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Belga sztárcsemete érkezett a Fradiba

Belga sztárcsemete érkezett a Fradiba

18 mentőautót vesz a honvédség

18 mentőautót vesz a honvédség

Megszűnik a Music FM és a Sláger FM

Megszűnik a Music FM és a Sláger FM

Gruevszki után újabb migráns akart bejönni Magyarországra Szerbia felől

Gruevszki után újabb migráns akart bejönni Magyarországra Szerbia felől

A brit vízumrendszerbe is betörhettek az oroszok

A brit vízumrendszerbe is betörhettek az oroszok

Vizsgálja az ombudsman a genderszak megszüntetését

Vizsgálja az ombudsman a genderszak megszüntetését