szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Magyarország azok közé a tagállamok közé tartozik, amely jobban ellenőrzi a forgalomba kerülő termékeket. Tavaly mi adtuk a legtöbb riasztást a fogyasztóvédelmi gyorsriasztási rendszerben.

Tavaly Magyarország adta a legtöbb riasztást abban az európai uniós fogyasztóvédelmi gyorsriasztási rendszerben, amelynek célja a veszélyes termékek kiszűrése a piacon – derült ki Tonio Borg fogyasztóvédelmi uniós biztos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A máltai politikus elmondta, hogy 2012-ben a jelzések több mint fele, 56 százaléka öt tagállamból származott: Magyarországról, Bulgáriából, Spanyolországból, Németországból és az Egyesült Királyságból.

Borg hangsúlyozta, hogy ez nem bírálat, nem jelenti azt, hogy ezekben az országokban több veszélyes termék kerülne piacra, mint a többi tagállamban, éppen ellenkezőleg: ez azt jelenti, hogy ezek az országok feltehetően jobban ellenőrzik a forgalomba kerülő termékeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!