szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem ismerem Portik Tamást, és ezt Jakó Gergely is tudja – írta Lamperth Mónika (MSZP) országgyűlési képviselő a Fidesz Somogy megyei elnökének pénteki kaposvári sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

"Jakó izzadságszagú vádaskodását visszautasítom!" – fogalmazott a politikus az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. A fideszes politikus által feltett, hozzá volt belügyminiszteri minőségében címzett kérdések kapcsán Lamperth Mónika azt írta, Jakó Gergely "vádaskodó álkérdéseit azért teszi fel, hogy ne kelljen válaszolnia az MSZP megyei elnöke, Harangozó Gábor által feltett kérdésekre: Somogyban ki osztotta a trafikokat?"

"A trafikmutyi botrány elérte megyénket is" – írta a szocialista politikus, hozzátéve: a sajtóban olvasható fideszes barátoknak, rokonoknak osztogatott trafikok miatt egyre nagyobb a felháborodás, és a Fidesz kétségbeesetten keresi, hogyan lehetne másról beszélni.

A Fidesz megyei elnöke pénteki kaposvári sajtótájékoztatóján a Portik-Laborc-ügy kapcsán azt mondta: Lamperth Mónika szocialista párti országgyűlési képviselőtől, volt belügyminisztertől arra vár választ, hogy találkozott-e Portik Tamással, és ha igen, hányszor, mikor és milyen formában.

Az iránt is érdeklődik, hogy Lamperth Mónika részt vett-e abban a folyamatban, amelynek során a körözött személyek listáját 2003-ig vezető Portik Tamás nevét még abban az évben – az ő belügyminisztersége alatt – minden különösebb hírverés nélkül törölték a körözöttek listájáról.

További kérdésként felvetette: Lamperth Mónikának van-e tudomása arról, hogy az Energol Rt. másik, Portik utáni vezetője valamikor a BM tisztje volt, egyik cége ma is Somogy megyében tevékenykedik, olyan emberekkel együttműködve, akik az ő holdudvarához köthetők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!