szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Török Zsolt MSZP-szóvivő pénteken felszólította Zsigó Róbert bajai polgármestert, tisztázza, van-e köze a "trafikmutyihoz".

A szocialista politikus arra hivatkozott, hogy Baján egyetlen lakásba 25 céget jegyeztek be, amelyek 91 trafikot irányítanak majd. Török Zsolt hozzátette: bizonyítékok támasztják alá, hogy az országban több helyen politikai döntéseket hoztak a dohányboltpályázatok elbírálásakor. Ezért arra szólította fel Zsigó Róbertet, válaszoljon, van-e köze az említett cégekhez, illetve hogy milyen haszna van akár neki, akár a Fidesznek ebből.

Az ügyről a hvg.hu számolt be másfél hete, cikkünkben azt írtuk, hogy 25 olyan céget jegyeznek be egy bajai lakásba, amelyek több mint 90 leendő trafikot irányítanak majd. A koordináló cég és a bejegyzés alatt álló betéti társaságok tagjaikon keresztül szorosan kapcsolódnak a hódmezővásárhelyi Tabán Trafik Zrt.-hez, a Continental dohánygyár terjesztő és forgalmazó cégéhez.

Török Zsolt arról is beszélt, hogy Meggyes Tamás, Esztergom korábbi fideszes polgármestere egy májusi testületi ülésen azt mondta, már 2008-ban mindenki tudta, hogy az önkormányzatok adósságát konszolidálni fogják. "Ezzel normális ember tervezett, és annyi hitelt vett fel, amennyiről tudta, hogy csak a felét kell visszafizetni" - idézte Meggyes Tamást. Az MSZP-s politikus szerint ebből és abból, hogy a leginkább eladósodott városok - Hódmezővásárhely, Debrecen és Kaposvár - fideszes vezetésűek, az következhet: a fideszes polgármesterek szándékosan adósították el településüket. Erre hivatkozva felszólította Lázár János korábbi hódmezővásárhelyi polgármestert és a Debrcecent vezető Kósa Lajost, cáfolják Meggyes Tamás szavait, vagy ismerjék el, hogy egy háttérmegállapodás alapján úgy döntöttek, szándékosan kárt okoznak városuknak.

Ez is a nyilatkozat is a hvg.hu cikke nyomán született, híroldalunk csütörtökön számolt be arról, hogy Meggyes Tamás esztergomi polgármester egy májusi képviselőtestületi ülésen elszólta magát és arról kezdett beszélni, hogy ők már évekkel az önkormányzati adósságrendezés előtt tudták, hogy nyugodtan felvehetnek hitelt, mert úgysem kell mindet visszafizetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: "A képébe vágtam ennek az Obamának"

Marabu Féknyúz: "A képébe vágtam ennek az Obamának"

Csak most nevezték ki az Intel új főnökét, de máris beleállt az Apple-be

Csak most nevezték ki az Intel új főnökét, de máris beleállt az Apple-be

Kevesli a kormány a vakcinát, de így is az uniós élbolyban vagyunk az oltások számát nézve

Kevesli a kormány a vakcinát, de így is az uniós élbolyban vagyunk az oltások számát nézve