szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pintér Sándor belügyminiszterrel, Tarlós István főpolgármesterrel és Bakondi Györggyel, a katasztrófavédelem vezetőjével egy autóban indult a Római-partra Orbán Viktor, aki az árvízi védekezéssel kapcsolatban tartott helyszíni terepszemlét.

Orbán Viktor árvízi terepszemlét tartott a budapesti Római–parton – derül ki a kormányfő Facebook-oldalán közzétett videóból. A miniszterelnök maga vezette azt az autót, amelyben Pintér Sándor, Bakondi György és Tarlós István társaságában indult szemügyre venni az árvízi helyzetet és a védekezési munkálatokat.

Útközben a kormányfő a volán mellett kedélyesen felidézte, hogy korábban, "civil korában" még a Nánási úton dolgozott, ahol a Mezőgazdasági Minisztérium képviseletében szociológus gyakornokként tartott továbbképzést téesz-elnököknek és agronómusoknak. "Namost azt el tudjátok képzelni..." – mondta útitársainak. A Római-partot Tarlós István útbaigazításával érték el.

©

Bakondi György felhívta a kormányfő figyelmét, hogy árvízvédelmi tájékoztatókat ragasztottak ki az ott lakók informálására. "Szóval itt az emberek tudják, hogy mi a teendő?" – kérdezte erre Orbán. "Ez biztos víz alatt lesz" – mondta Tarlós a terület legmélyebb pontjáról, amelyen éppen áthaladtak. A partra megérkezve Pintér és Tarlós tájékoztatták a kormányfőt a víz lehetséges útjáról, a vízszintekről, illetve az egyes árvízvédelmi építmények funkciójáról.

Bakondi György a Paksot érintő árvízről is említést tett, azt mondta, "Paksot megnéztük, beszinteztük, ha átszakad a gát, akkor se éri el az erőművet".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
115 millió forint letaglózó ár, még ha egy Audi RS Q8-R-ről van is szó

115 millió forint letaglózó ár, még ha egy Audi RS Q8-R-ről van is szó

Majka: Szijjártó megígérte, hogy felterjeszti a meglátásaimat

Majka: Szijjártó megígérte, hogy felterjeszti a meglátásaimat

Akár havi több mint százezer forintot is elköltenek a családok a gyerek fejlesztésére

Akár havi több mint százezer forintot is elköltenek a családok a gyerek fejlesztésére