szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint hibázott az a budai fürdő, amelyikben megalázó helyzetbe hoztak egy meleg párt. A két fiatalember megcsókolta egymást az egyik medencében, ahol heteroszexuális párok is csókolóztak. A házirendben nincs csóktilalom. Az ügyet bíróság elé viszi az elmarasztalt szolgáltató, mert a hatóság döntése szerintük a viselkedési normák fellazulását okozza – írja az Index.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság május 23-i határozatában kimondta, hogy az érintett budai fürdőben megsértették az egyenlő bánásmód követelményét egy csókolózó, meleg férfipárral szemben. Ezért a szolgáltatót, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-t marasztalták el. Az Index az érintett pártól tudta meg, hogy a Király Gyógyfürdőben történt az eset tavaly március 5-én.

A hatósághoz forduló Balaci Adrián, a pár egyik tagja szerint estefelé ölelkeztek és csókolóztak párjával a központi medencében másik három-négy, heteroszexuális párhoz hasonlóan. Egy 60 év körüli vendég odalépett hozzájuk, és durva hangon felszólította őket, hogy hagyják abba. Kijelentette, hogy ez nem egy „buzi hely”. A dühöngő férfi ezután elment, és odahívta a személyzetet.

A fürdő dolgozói nem vizsgálták meg az esetet: rögtön arra kérték a párt, hogy fejezzék be a „közerkölcsöt sértő” magatartást. Azt mondták nekik, hogy ha nem teszik, el kell hagyniuk a fürdő területét. Eközben a vendég folyamatosan trágárul szidta őket. A pár végül a megalázó helyzet miatt elhagyta a fürdőt. Képviseletüket az EBH előtt a Háttér Társaság a Melegekért civil szervezet jogsegélyszolgálata látta el.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint a történtek zaklatásnak minősülnek, mivel a fürdőben Balaci Adriánékkal szemben megalázó környezetet alakítottak ki, és ennek kiváltó oka a szexuális irányultságuk volt. Az EBH megtiltotta a jogsértő magatartást, de nem szabtak ki bírságot.

Az elmarasztaló határozat ellen fellebbezni nem lehet, de bírósági felülvizsgálatot lehet kérni 30 napon belül.

A BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központtól közölték, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. bírósági felülvizsgálatot kér, mert a határozattal nem értenek egyet.

A megalázott pártól a fürdő azóta sem kért bocsánatot – olvasható a cikkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem engedték be a Színművészetire a leendő kancellárt

Nem engedték be a Színművészetire a leendő kancellárt

11,3 millió forintos csúcs Suzuki Vitara tűnt fel a színen

11,3 millió forintos csúcs Suzuki Vitara tűnt fel a színen

Rendeletet adott ki a kormány: akármit dönt a főváros, beépíthető a Városliget

Rendeletet adott ki a kormány: akármit dönt a főváros, beépíthető a Városliget