szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. hétfőtől mind az elővárosi, mind a távolsági vonatok esetében megerősített szerelvényeket közlekedtet a belügyminiszter kérésére.

Pintér Sándor belügyminiszter a budapesti alsó rakpartok elöntése és a fővárosi útlezárások miatt, valamint az agglomerációból beáramló forgalom tömegközlekedésre történő átterelése érdekében azzal a kéréssel fordult Dávid Ilonához, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójához, hogy a budapesti elővárosi vonatok várhatóan megnövekedő utasforgalmának zavartalan lebonyolítása érdekében a személyszállító szerelvényeket plusz kocsikkal közlekedtessék - közölte a Belügyminisztérium.

A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. hétfőtől mind az elővárosi, mind a távolsági vonatok esetében megerősített szerelvényeket közlekedtet. Minden elővárosi vonalon legalább dupla Flirt vonat, a Budapest–Keleti pályaudvar és Tatabánya közötti szakaszon pedig két – nemzetközi üzemeltetésű – ÖBB Railjet szerelvény közlekedik, így további belföldi kocsik szabadultak fel.

A 40-es (Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs) vonalon a gyorsvonatok Százhalombatta állomáson is megállnak, a 30-as (Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes) vonalon pedig a hagyományos szerelvényekből kiállított vonatok is 8-10 kocsival közlekednek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyereséges évet zárt az OTP, de osztalékot nem fizet

Nyereséges évet zárt az OTP, de osztalékot nem fizet

Kész az ellenzéki előválasztás pontos menetrendje

Kész az ellenzéki előválasztás pontos menetrendje

3 forintot fizet ki minden zenelejátszás után az Apple, a Spotify a felét (se)

3 forintot fizet ki minden zenelejátszás után az Apple, a Spotify a felét (se)