szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Még napokig intenzív árvízi védekezésre lesz szükség Dunaszekcsőnél és Mohácsnál, mert a Duna lassan apad, a vízszint továbbra is igen magas

A Baranya Megyei Védelmi Bizottság elnöke szombaton közleményében azt írta: a folyó vízállása szombaton 14 órakor Dunaszekcsőnél 948, Mohácsnál 944 centiméter volt, ez 17, illetve 12 centiméterrel alacsonyabb az egy nappal korábbihoz képest.     Kitért rá, hogy Dunaszekcsőn szombaton is mintegy száz ember védi az árvízveszélyben érintett utcákat, figyelik a védműveket, szükség szerint erősítik a gátakat. A szivattyúk folyamatosan üzemelnek, az éjszaka folyamán a Széchenyi utcában álló egyik házat homokzsákokkal kellett védeni.
Bárban folyamatos figyelőszolgálatot tartanak fenn, szükség esetén szivattyúznak.     Mohácson tovább nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága. Ha kell, ott is szivattyúznak. Az esetleges árvízi jelenségek miatt folyamatosan figyelik a Szent János utcában beszakadt útszakaszt. Délelőtt ott vízszivárgást észleltek, de egyelőre nem kell tartani a Duna betörésétől.     A mohácsi és a dunaszekcsői kompjáratok nem közlekednek, a folyón hajózási tilalom van érvényben, a mohácsi határkikötőt lezárták. Érvényes a vadászati, halászati, horgászati tilalom is, a közúti közlekedésben ugyanakkor nincs korlátozás - tette hozzá Hargitai János.     A védelmi bizottság elnöke utalt rá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szombaton ellátogatott a baranyai védekezési munkálatok helyszíneire, ahol megbeszélést folytatott védekezés és a helyreállítás feladatiról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!