szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A drogellenes stratégia célja, hogy 2020-ig teljesen visszaszorítsák a kábítószer-fogyasztást Magyarországon – ezt mondta Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a kábítószer-ellenes világnapon rendezett díjátadó ünnepségen.

Az eseményen átadták a szenvedélybetegségek ellen fellépő emberek és szervezetek részére alapított Elige Vitam (Válaszd az életet) díjakat, valamint miniszteri elismerő okleveleket.

Simicskó István azt mondta, az elismerésekkel szeretnék megköszönni a háttérben dolgozó szakemberek kimagasló munkáját. A kormány mindent megtesz azért, hogy a társadalomban jelentkező és a társadalmat érintő veszélyeket orvosolja. Ehhez szükséges az összefogás a civil szervezetekkel, egyházakkal – jegyezte meg.

Az ünnepségen Simicskó István mellett Kiss Norbert, az Emmi ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, valamint Téglásy Kristóf, a tárca ifjúságügyi főosztályvezetője négy Elige Vitam díjat adott át, Balog Zoltán, Emmi-miniszter megbízásából.

Kitüntetést vehetett át Cselkó Csilla, a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályának ápolónője, Cserta Gáborné, az Alba Caritas Hungarica Alapítvány Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnak elindítója, Fekécs Imre, az Alkoholizmus Elleni Megyei Egyesületek és Klubok Országos Szövetségének főtitkára, valamint Szakács Zoltánné Kadosa Ildikó, a Kenessey Albert Kórház addiktológiai osztályának vezető főorvosa.

Miniszteri elismerő oklevelet kapott hét ember és a Narcotics Anonymous Magyarországi Közösség.

Az ENSZ-közgyűlés határozata alapján 1988 óta június 26-a a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napja, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire és a drogkereskedelem elleni harc fontosságára. Magyarország 1997 óta tartják meg hivatalosan a kábítószer-ellenes világnapot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Manfred Weber: Ha nem lenne járvány, már kizárták volna a Fideszt a Néppártból

Manfred Weber: Ha nem lenne járvány, már kizárták volna a Fideszt a Néppártból

Nem minden boltban lesz az időseknek fenntartott idősáv

Nem minden boltban lesz az időseknek fenntartott idősáv

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere