szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár már egy éve elkészült Gödöllőn a vasútállomáson egy volt raktárépületben kialakított kerékpártátoló és gépkocsiparkoló,

Több mint 100 férőhelyes gépkocsiparkoló és 105 férőhelyes fedett kerékpártárolót adtak át tavaly június 26-án a gödöllői vasútállomáson, amely azonban idén június 26-án még mindig zárva volt - írja az Átlátszó.

A fedett biciklitárolóban olyan korlátokat helyeztek el, melyekhez két biciklit is biztonságosan hozzá lehet kötni. A 243 négyzetméteres épületben ráadásul különleges kerékpároknak (tandem, gyerekutánfutós bicikli, stb.) is kialakítottak helyet, de egy pihenőhely, egy teakonyha és egy mosdó is bekerült az épületbe.

A MÁV és Gödöllő együttműködésében, 90 százalékban EU-s pénzből megépített 130 milliós parkoló beruházás kivitelezését a közbeszerzésen kiválasztott Magyar Aszfalt Kft. és az AKL Mérnökiroda végezte, a 10 éves fenntartási kötelezettséget az önkormányzat vállalta.

Az Átlátszó kérdésére Lantai Csaba, a városüzemeltetéssel foglalkozó VÜSZI Kft. igazgatója a MÁV-val és a többi szereplővel való egyeztetéseket, az engedélyezések és garanciális problémák elhúzódását jelölte meg a késés okaként.

Ennek ellenére hétfőn a Magyar Kerékpárosklub gödöllői szervezete, a Kerékpárosbarát Gödöllőért vezetője közölte, hogy megnyílt a parkoló a tárolót reggel az első vonat indulása előtt biztonsági őr nyitja, este az utolsó vonat után pedig zárja. Este 23 és hajnali 5 óra között pedig a Királyi Váró biztonsági őre tudja kiszabadítani a bent ragadt bringákat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírussal került kórházba Bányai Gábor fideszes parlamenti képviselő

Koronavírussal került kórházba Bányai Gábor fideszes parlamenti képviselő

Rogán felesége és családja másik földvásárlását is elkaszálta a kormányhivatal

Rogán felesége és családja másik földvásárlását is elkaszálta a kormányhivatal

Megint beteg demokráciának nevezte a magyart Vera Jourová

Megint beteg demokráciának nevezte a magyart Vera Jourová