szerző:
hvg.hu

A jelek szerint végigturnézzák a médiát a Szita Bence meggyilkolásáért első fokon elítélt férfiak. A Blikknek mindketten öngyilkosságot emlegettek, és mindkét férfi a másikra keni a rémtettet.

Még mindig csak a sírásást vállalja magára Kertész József, aki társával, Bogdán Józseffel együtt a sopronkőhidai fegyházban adott interjút a Blikknek. Este a Hír Tv-ben fognak szerepelni a Szita Bence megöléséért elítélt férfiak.

A két elítéltet interjú közben négy őr vigyázta, és csak megbilincselt kézzel nyilatkozhattak. Első fokon életfogytiglanra ítélték őket június elején.

"Megtalálom a módját, hogy vége legyen az életemnek" – mondta Kertész, aki a körülmények szerencsétlen áldozatának érzi magát. "Egyetlen bűnöm van, hogy nem szóltam azonnak a rendőröknek" – fogalmazott. Azt állítja, nem vett részt a gyerek megkínzásában és megölésében, társa, Bogdán József egyik kezével kést szorított a torkának, a másikkal az ásót fogta. "Jóska végig zihálva hajtogatta a kisfiúnak: Nem döglesz meg könnyen, te kutya!" – részletezte Kertész.

A másik tettes, Bogdán József sem tartja magát bűnösnek: azt állítja, szexelni ment az erdőbe P. Erikával, és mire odaértek, már nyoma sem volt Szita Bencének. "Jóska és Erika is idegbetegek voltak, előtte végezhettek a fiúval" – mondta. Bogdán is azt mondta, az élethosszig tartó börtön helyett ő is a gyors halált választaná. "Ártatlanul nem ülök! Ha nem születik meg az igazságos ítélet, akkor találok megoldást, hogy gyorsan vége legyen."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ha erre rábólint az Intel, az ön számítógépe is nagyobb biztonságban lesz

Ha erre rábólint az Intel, az ön számítógépe is nagyobb biztonságban lesz

Ön szerint mit csinál ez az ember az Emmiben? Szavazzon!

Ön szerint mit csinál ez az ember az Emmiben? Szavazzon!

Izgalmas expedícióba vág az Európai Űrügynökség

Izgalmas expedícióba vág az Európai Űrügynökség

Budapesten lép fel Neneh Cherry

Budapesten lép fel Neneh Cherry

Orbán sem harcolhat mindig, most mással szerez népszerűséget

Orbán sem harcolhat mindig, most mással szerez népszerűséget

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter