szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egész napos kívánságműsorral búcsúzik szombaton a Rádió Szombathely. Azért hallgat el az egykoron országos szinten is legjobb hallgatottsági eredményeket elérő helyi rádió, mert a 97.1 MHz-es frekvenciát közösségi jogosultságként pályáztatják újra – írja a radiosite.hu.

A rádió frekvenciaengedélye jövő februárban jár le, de az üzemeltetők szerint a folytatáshoz a Médiatanács olyan feltételeket szabott, amelyek eleve a pályázási lehetőségtől is megfosztják az ország leghallgatottabb helyi rádióját. A rádió vezetősége tudomásul vette a médiahatóság döntését, mely szerint a következő 7+5 évben egy közösségi rádiónak szánják a sávot. A Rádió Szombathely vezetői piaci elemzést végeztek és az egyre bizonytalanabb gazdasági környezet ismeretében úgy határoztak, hogy a még rendelkezésre álló sugárzási időszakkal sem szándékoznak élni – olvasható a cikkben.

A 97.1 Rádió Szombathely szombaton egész napos kívánságműsorral búcsúzik hallgatóitól, éjfélig tart a zenefolyam. A csatorna tájékoztatása szerint a műsorban a mostaniak mellett a korábbi munkatársak is megszólalnak, és a hallgatókkal együtt emlékeznek a legemlékezetesebb pillanatokra. 

A szombathelyi rádiós piacon egyetlen helyi, kereskedelmi rádió marad, a Frisss FM a 97.7 MHz-es frekvencián. Helyi készítésű rádióként elérhető még a Nyugat Rádió is a 88.4 MHz-en, valamint az országos adók mellett a Magyar Katolikus Rádió hallgatható még a városban, a 107.4 MHz-en.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!