szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A budapesti villamosokról is eltűnnek lassan a régi utastájékoztató és a járatszámot jelző táblák. Az információk modern kijelzőkön láthatóak majd, miután a villamosokon is kiépítették a FUTÁR rendszert.

A buszok és a trolik felszerelése a végéhez közeledik, következnek a villamosok.

Először az Angyalföld kocsisszínben tárolt Tatra T5C5 villamosokba szerelik be a szakemberek a FUTÁR rendszert. A villamosokon oldalt és elől lesznek kívülről látható kijelzők, az utastérben pedig úgynevezett dinamikus utastájékoztató kijelzőket szerelnek fel, melyeket a műholdas helymeghatározás alapján a FUTÁR fedélzeti számítógépe vezérel majd – írják a BKK Facebook-oldalán.

©
©

A külső kijelzők a járatszámról és útirányról, a belső kijelzők a következő megállóról adnak majd tájékoztatást. A Tatra villamosokban eddig nem volt automatikus tájékoztatási rendszer, így a FUTÁR jelentős fejlődést hoz a Budapesten 1984 óta szolgáló villamosoknál – tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tizenhárom éves fiút lőtt le egy chicagói rendőr

Tizenhárom éves fiút lőtt le egy chicagói rendőr

Eltávolítják a lengyel ombudsmant

Eltávolítják a lengyel ombudsmant

Olaszországban kapcsolták le egy tavalyi budapesti emberrablás utolsó gyanúsítottját

Olaszországban kapcsolták le egy tavalyi budapesti emberrablás utolsó gyanúsítottját