szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Befejeződték a záhonyi közúti határátkelőhely infrastrukturális fejlesztését: a korszerűsített ki- és belépő sávokat ismét használhatják az utazók. A magyar-ukrán határszakasz legnagyobb forgalmú átkelőhelyének fejlesztésére majdnem 200 millió forintot költöttek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal több mint 145 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a fejlesztéshez, míg a többi költséget, körülbelül 48 millió forintot a Belügyminisztérium biztosította a 194 millió forint értékű projekt megvalósításához.

A záhonyi határállomás ki- és belépő forgalmi sávjai mentén kicserélték az ellenőrző fülkéket, így mostantól 15 összevont, pénzügyőrségi-rendőrségi, valamint két rendőrségi fülke segíti az európai uniós standardoknak megfelelő vizsgálatok elvégzését – közölte kedden Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője.

A kijelölt ellenőrzési vonalak a korábban telepített fülkéktől távol estek, továbbá az útlevélkezelői és pénzügyőri fülkék jelentősen elhasználódtak.

A 17 új ellenőrző fülke mellett védőtetőt is építettek a belépő oldali mérlegállomás fölé Záhonyban.

A kivitelezés még márciusban indult, és június 20-án fejezték be. A műszaki átadás után most már valamennyi forgalmi sávot használhatják az utazók a Záhony és Csap közötti határállomás magyar oldalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Foci-Eb: Bilbao nem vállalta nézők beengedését, elvették tőle a rendezést

Foci-Eb: Bilbao nem vállalta nézők beengedését, elvették tőle a rendezést

Miközben Putyin fenyegetően üzent beszédében, a rendőrök elkezdték bevinni a Navalnij mellett kiállókat

Miközben Putyin fenyegetően üzent beszédében, a rendőrök elkezdték bevinni a Navalnij mellett kiállókat

Kisebb tűz volt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

Kisebb tűz volt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban