szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Listán tartják nyilván a „nemzeti oldalhoz közel álló” sportolókat a Fidesznél – közölte a Blikk, amely szerint a több mint 50 nevet tartalmazó listán egykori élsortpolók, olimpiai bajnokok, edzők szerepelnek.

Listát vezet a Fidesz a legsikeresebb sportolókról, illetve edzőkről – írta a Blikk, amely egy fotót is közzétett a birtokába került listáról. A papíron az áll, hogy a listát Kubatov Gábor pártigazgató kérésére állította össze Rátonyi Gábor, volt fideszes zuglói polgármester, fővárosi közgyűlési képviselő.

A lap szerint Rátonyi Gábor a lista végére azt írta, reméli, hogy a felsoroltak többsége „csatasorba is állítható”. A jelenleg a XVI. kerületi Kertvárosi Sportlétesítményeket Üzemeltető Kft. ügyvezetőjeként dolgozó Rátonyi Gábort a Blikk nem tudta elérni.

"A névsor azon sportolók nevét tartalmazza, akiket a Fidesz különféle rendezvényekre, például kongresszusra meghívni szándékozott abban a reményben, hogy az eseményen részt vesznek" – mondta viszont a Blikknek Kubatov Gábor pártigazgató.

A Blikk nem közölte, mikor készülhetett a lista, amelyen Egerszegi Krisztina úszó, Borkai Zsolt tornász és Balczó András öttusázó mellett például szerepel még Gyulay Zsolt volt kajakozó is, aki jelenleg a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. és a Hungaroring Sport Zrt. vezetője is.

A listán szereplő egyik volt élsportoló, Kovács "Kokó István" a beszámoló szerint azt mondta, semmiféle kivetnivalót nem talál a listában, szerinte egyértelmű, hogy vannak ilyen VIP-névsorok, ahogy nyilván a nem velük szimpatizáló hírességeket is számon tartják a pártok, ez a volt bokszoló szerint "demokráciában természetes". Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó azzal a hasonlattal élt, hogy egy étterem is számon tartja a törzsvendégeit.

Garaba Imre 82-szeres válogatott labdarúgó azt mondta, nem tudott a listáról, de "amennyiben létezne ilyen, és én rajta lennék, nagyon örülnék, hiszen nem akármilyen emberek társaságában szerepelnék. És ha meghívnának egy eseményre, boldogan elfogadnám" – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vágó István: Nem az oltások ellen, hanem a megbízható oltások mellett kampányolunk

Vágó István: Nem az oltások ellen, hanem a megbízható oltások mellett kampányolunk

272 újabb áldozata van a járványnak, 1209-en vannak lélegezgetőgépen

272 újabb áldozata van a járványnak, 1209-en vannak lélegezgetőgépen

A szépségiparba is betör a kormányközeli felcsúti család

A szépségiparba is betör a kormányközeli felcsúti család