szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mély megdöbbenéssel vette tudomásul a KDNP az Egyenlő Bánásmód Hatósága előtt megkötött egyezséget az MLSZ és a Háttértársaság a Melegekért nevű jogvédő szervezet között.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak kellett közbelépnie amiatt, mert a Magyar Labdarúgó Szövetség 2012 augusztusában elfogadott szabályzatában kizárta az azonos nemű párokat és gyermekeiket a kedvezményes családi jegyre jogosultak köréből. A "családi szektor" néven külön biztosítottak a 3-5 tagú családoknak; e szerint "a felnőtt férfi jegye teljes árú, női kísérője jegye térítésmentes", míg a gyermekjegyért 25 százalékos árat kell fizetni.

A Háttér Társaság a Melegekért  jogsegélyszolgálatának figyelmét érintettek hívták fel az általuk diszkriminatívnak tartott szabályozásra, az egyesület ezután levélben kereste meg a labdarúgó-szövetséget, kérve a szabályzat módosítását. Miután az MLSZ a kérést az alaptörvény házasságfogalmára hivatkozva elutasította, a társaság közérdekű igényérvényesítés keretében az EBH-hoz fordult. Az eljárás megindulása után az MLSZ változtatott álláspontján, és 2013 februárjában módosította szabályzatát úgy, hogy már két nagykorú állampolgár és gyermekei számára biztosítja a családi kedvezményt.

A Háttér Társaság a Melegekért azt írta: az EBH előtt zajló eljárás végül egyezségkötéssel zárult, hiszen a kifogásolt rendelkezést az MLSZ saját maga megváltoztatta.

A KDNP azonban az egyezséget követően közölte, a megállapodás értelmében az eddigi hagyományos családi jegyeket és az ezzel járó kedvezményeket az azonos nemű párok is igénybe vehetik. Mint írták, nem az aggasztó, hogy többen juthatnak el olcsóbban a focilelátókra, hanem azt az irányvonalat kérdőjelezik meg, amely a hagyományos és természetes (férfi-nő) családmodellt próbálja kiszélesíteni.

"Számunkra a család alapja a házasság és a gyermek, s ezt a magyar társadalom túlnyomó többsége helyesnek tartja és támogatja" – írták, hozzátéve: a különféle kulturális vagy sporttámogatások ennek szellemében jönnek létre, s alapvetően helyesek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Gazpromnak is az új orosz hitelből fizet Lukasenka

A Gazpromnak is az új orosz hitelből fizet Lukasenka

Bajor miniszterelnök: A gyomrom görcsbe rándul, ha a budapesti Szuperkupára gondolok

Bajor miniszterelnök: A gyomrom görcsbe rándul, ha a budapesti Szuperkupára gondolok

Az USA visszaállított minden ENSZ-szankciót Iránnal szemben

Az USA visszaállított minden ENSZ-szankciót Iránnal szemben