szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Györffy György István király és műve című könyvét kapták ajándékba az érettségizők, a boríték a miniszterelnöktől érkezett - írja az Átlátszó Oktatás.

Györffy György Széchenyi-díjas történész István király és műve című könyvét kapták ajándékba az érettségizők, a boríték a miniszterelnöktől érkezett - írja az Átlátszó Oktatás híre alapján az Eduline.

Ez a könyv harmadik, 2000-ben megjelent kiadása. A kiadó honlapján - 2500 forintról leárazva - 1750 forintért kínálják a könyvet. Azt nem lehet tudni, hogy a Miniszterelnökség mennyiért szerezte be a példányokat, és hányan kaptak ilyen ajándékot. A blog adatigénylést adott be a Miniszterelnökséghez. Idén 131 696-en érettségiztek legalább egy tantárgyból, bizonyítványt pedig 76 303-an kaptak.

A mellékelt könyvjelzőn Orbán Viktor aláírásával az áll: "Bizonyára Ön előtt is ismert, hogy a kormány 2010-ben hozzákezdett a magyar oktatás rendszerének újjászervezéséhez. Az a cél vezérelt bennünket, hogy az átalakítás eredményeként olyan minőségi, színvonalas felsőoktatás álljon a magyar fiatalok szolgálatában, ahol a befektetett munka, a szorgalom és a tudás megtérül. Olyan felsőoktatás, ahol Ön nemzetközi mércével is versenyképes diplomát szerezhet, és kibontakoztathatja képességeit önmaga és hazája javára."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!