szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közoktatási célra a legnagyobb összegű kifizetés a felcsúti 500 millió után egy 98 milliós támogatás volt a Fóti Ökumenikus Közművelődési Egyesületnek. Az első félévben összesen 105 milliárd forintot osztott szét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). 435 millió forint jutott Lezsák Sándor Népfőiskolai Alapítványának is.

Az Emmi hat hónap alatt valamivel több mint 105 milliárd forintot osztott szét különböző szervezetek között, amelyek között kisegyházak ugyanúgy voltak, mint sportszövetségek – adta hírül az Átlászó blogja szerdán. 726 támogatásról szól az augusztus eleje óta nyilvános lista, de a kedvezményezettek száma ennél jóval kevesebb, mivel egy szervezet többféle jogcímen is kaphatott pénzt.

Mindjárt a lista 3. helyán a Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány szerepel. Az elsősorban focistatehetségeknek épített felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakmunkásképző felépítéséhez a tárca 500 millió forinttal járult hozzá. Közoktatási célra a második legnagyobb kfiizetés eltörpül a felcsútihoz képest: 98 milliót kapott a Fóti Ökumenikus Közművelődési Egyesület.

©

A legnagyobb egyösszegű támogatás szintén a focihoz kötődik: 9 milliárd forintos támogatás jut a debreceni stadionépítésre a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft.-n keresztül.

Vannak más érdekes kifizetések is: 435 millió forint jutott Lezsák Sándor Népfőiskolai Alapítványának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az AstraZeneca ígéri, leszállítja a nyár elejére vállalt 180 millió vakcinát

Az AstraZeneca ígéri, leszállítja a nyár elejére vállalt 180 millió vakcinát

Hétfőtől komoly dilemma elé kerülnek a magánellátásba is járó betegek

Hétfőtől komoly dilemma elé kerülnek a magánellátásba is járó betegek

Kiemelten fontos közérdeknek minősítette a kormány a MotoGP rendezési jogának megszerzését

Kiemelten fontos közérdeknek minősítette a kormány a MotoGP rendezési jogának megszerzését