szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Halálos bűnnek nevezte Erdő Péter bíboros testvére az általa írt hittankönyvben a homoszexualitást – számolt be a Hír24. A katolikus egyház azt ígéri, kijavítják az ominózus részt.

Halálos bűnnek nevezi a homoszexualitást a Szent István Társulat negyedikeseknek szóló hittankönyve, amelyet – bár tanulni nem tanulnak belőle – az Osztrák-Magyar Európaiskola megvetetett a szülőkkel – számolt be a Hír24.

Fülöpné Erdő Mária – aki egyébként Erdő Péter bíboros testvére és az Apor Vilmos Főiskola rektora – Élet a hitben című könyvében az áll: "A homoszexuális cselekedet azonos nemű személyek közötti szexuális kapcsolatot jelent. Ezek súlyos, halálos bűnök."

A kiadó, a szerző és az iskola sem kommentál. Az iskola vezetése ezt azzal indokolja, hogy nem akarnak diplomáciai botrányt kavarni azzal, hogy egy magyar tankönyvet kritizálnak.

A Magyar Katolikus Egyház írásban válaszolt a Hír24 kérdéseire. Ebben azt írják, hogy az egyház minden homoszexuális embert fenntartások nélkül elfogad, illetve hogy a könyv ajánlásának semmi köze a szerző és a katolikus egyház vezetőjének rokonságához. Azt is megígérték, hogy mire a mai elsősök negyedikesek lesznek, kijavítják a problémás mondatokat.

Hoffman Rózsa közoktatásért felelős államtitkár nem tudott az ominózus könyv létezéséről, és azt mondta, az állami oktatásirányításnak ehhez semmi köze. Ez az egyház belügye.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!