szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fényes nappal, iskolába menet támadtak meg három 13 éves kamaszlányt Debrecen egyik forgalmas kereszteződésében - írja a dehir.hu. A rendőrség még nem rendelte el a nyomozást.

Egyiküket egy középkorú férfi megragadta, majd felszólította, hogy mindhárman szálljanak be a furgonjába. A lányok ijedtükben elfutottak. Mindez a reggeli csúcsforgalomban, a járókelők szeme láttára történt, de senki nem avatkozott közbe. A megtámadott lány édesanyja feljelentést tett a rendőrségen - írja a dehir.hu.

"Odament hozzá, megragadta a karját és odafordította az úttest felé. A lányok nem emlékeztek pontosan, hogy milyen kocsi, de az biztos, hogy elhúzhatós ajtajú furgon volt. Határozott hangon, de nem kiabálva felszólította őket, hogy szálljanak be" – mesélte az egyik lány édesanyja a lapnak.

A lány kiszabadította magát, majd mindhárman elfutottak. Annyira megijedtek, hogy nem is kiabáltak. A reggeli csúcsforgalomban sokan látták, hogy mi történt, de senki sem sietett a megrémült diáklányok segítségére.

A debreceni Kossuth Gimnázium igazgatója, Kovács István múlt pénteken az új diákok szüleinek értekezletén beszámolt az esetről és fokozott figyelemre intett mindenkit.

A lány szülei feljelentést tettek a rendőrségen. A hatóság úgynevezett feljelentéskiegészítés keretében indított vizsgálatot. Azt próbálják kideríteni, hogy történt-e jogsértés. Érdeklődnek majd az iskolában, a szülőknél, de ez még nem nyomozás - írja a lap.

"A nyomozóhatóság a feljelentéskiegészítés alatt adatszerző tevékenységet végez, a feljelentőt meghallgatja, illetve megállapításait jelentésbe foglalja" – tájékoztatott Kovács Károly, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság  helyettes szóvivője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!