szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fideszes Papcsák Ferenc úgy látja, hogy munkatársaival már bizonyítottak Zuglóban, és szerinte botrányok sem lennének a XIV. kerületben, ha „két embert kivennének a rendszerből”. Az egyik ember az alpolgármestere, Ferdinandy István, a másik pedig az LMP-s Várnai László, akit a polgármester „gátlástalan anarchoszocialistának” nevezett a Heti Válasznak adott interjúban.

„Gondoljanak már bele: remekül teljesít az ügyvédi irodám, tetemes összeghez jutok belőle, polgármesterként, képviselőként is van illetményem. Ugyan miért fájna a fogam bűncselekmény útján megszerezhető tízmilliókra?” – reagált Papcsák Ferenc azzal a hangfelvétellel kapcsolatban, amely nemrég jelent meg az egyik állítólagos vesztegetési üggyel kapcsolatban. Ezen egy vállalkozó azt állította, hogy összességében százmilliós összeget kellett beruházások után visszaosztania a polgármester akkori vagyongazdálkodási főnökének, Mazsu Gergelynek.

Papcsák szerint a felvételen senki sem állítja, hogy ő kapott volna kenőpénzt, ráadásul ha tudott volna ilyen visszaélésről, feljelentést tett volna. A fideszes politikus az interjúban azt mondta: azonnal lépett mindig, ha tudomására jutott bármilyen korrupciógyanú a házuk táján.

Zugló polgármestere úgy véli, hogy a következő ciklusban is jó esélye van pártjának a kerület vezetésére, de ha rajta múlik, nem lesz képviselőjelölt Ferdinandy István, akivel egyebek mellett a hangfelvételes botrány miatt romlott meg a kapcsolata.

Papcsák Ferenc a csütörtökön megjelent interjúban „gátlástalan anarchoszocilalistának” nevezte az LMP-s Várnai Lászlót, aki szerinte húszezer forintot kapott a Blikktől azért, hogy lefotózza a polgármesteri hivatal felújított vécéjét, emellett zaklatja a szentmisére igyekvő időseket és megzavarja általános iskolák tanévnyitóját.

A polgármester ismét cáfolta, hogy csak magának építtetett hivatali mosdót több mint egymillió forint közpénzből. A vécé 1975 óta nem volt kifestve. „Zugló elit város, az ország hetedik legnagyobbja, nagykövetek, magas rangú politikusok érkeznek hozzám. Méltatlan körülmények között fogadták őket korábban” – indokolta a beruházást.

A „pazar” ügyvédi irodájával kapcsolatos felvetésre azt mondta a hetilapnak, hogy adniuk kell magukra, ezt elvárják tőlük az ügyfelek is. Luxus Mercedese az iroda tulajdona, de ő tankolja. Azért ilyen autót használ, mert „elvárják, hogy ha tárgyalni megyek, minőségi autóból szálljak ki” – fogalmazott a polgármester. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!