szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Kereszténydemokrata Néppárt szégyennek tartja, hogy a magyar Szolidaritás mozgalom a "világtörténelmet formáló" lengyel Szolidaritás nevével él vissza és arculatát használja "megbotránkoztató" akcióihoz.

Ezt a kisebbik kormánypárt annak kapcsán közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy szerintük a magyarországi mozgalom "az általános közfelháborodás ellenére megkísérelte megvédeni csúfos szobordöntő akcióját" október 23-án. 

Kiemelték: a béke Nobel-díjas Lech Walesa volt lengyel államfő által elsőként vezetett lengyel Solidarnosc - Szolidaritás Független Szakszervezetnek semmi köze nincs a névutánzó magyar társasághoz. A lengyel szervezet a KDNP kérdésére közölte, hogy a magyar Szolidaritás mozgalommal semmiféle hivatalos vagy egyéb kapcsolatuk nincsen, továbbá a Solidarnosc jellegzetes logóját a lengyel szervezet engedélye nélkül használják - tudatták.

A KDNP elítéli "az arculati tolvajlást" és különösen otrombának tartja, hogy október 23-án a magyarországi Szolidaritás azokat az évszázados magyar-lengyel testvérkapcsolatokat rombolta, amelyek érzése 1956-ban a budapesti diákokat mozgatta a forradalomhoz vezető úton.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!