szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eredetileg tervezettnél 11,4 milliárd forinttal többel, összesen 34,9 milliárd forintért nyert közbeszerzést a CSABA-2013 névre hallgató konzorcium, amelyet a Strabag, a Közgép és a Swietelsky hozott létre. Ők újíthatják fel a békéscsabai vasútállomást.

A Közbeszerzési Értesítőben október 23-án jelent meg, hogy a vasúti műtárgyépítéstől az útépítésen, a biztosítóberendezéseken keresztül a vasúti üzemi épületek kivitelezéséig mindent az érintett társaságok végezhetnek el a békéscsabai pályaudvaron.

Az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. eredetileg 23,5 milliárd forintos költséggel számolt. Az értesítés szerint Simicska Lajosék a másik két indulóval szemben nem a legolcsóbb, hanem a legelőnyösebb ajánlat alapján nyertek, bár a pontozásban a nettó ajánlati ár a 100 pontból 90-et ér – írja az átlátszó.hu.

Közben felújítják a Szolnok–Lőkösháza vasútvonal Gyoma és Békéscsaba közötti szakaszát is, ahol 160 kilométer/órás sebességgel haladhatnak majd a vonatok. A csabai állomás felújítása már régóta időszerű, az újbarokk stílusú indóház meglehetősen viharvert állapotban van – ez már az Indóház.hu-n olvasható.

Nemrég egy budapesti, szintén milliárdos megbízást nyert el a Közgép a napi.hu szerint

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller: A jövő héten kevesebb Pfizer-vakcina érkezhet

Müller: A jövő héten kevesebb Pfizer-vakcina érkezhet

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Doku360: A 19 méteres medencénkből jutott el a két lányom az ifi Európa-bajnoki címig

Doku360: A 19 méteres medencénkből jutott el a két lányom az ifi Európa-bajnoki címig