szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik felszólítja az önkormányzatokat, hogy legalább tíz százalékkal csökkentsék az általuk meghatározott helyi adók mértékét, és ezzel szálljanak be a rezsiharcba.

Az önkormányzatoknak december elejéig kell meghatározniuk a helyi adók mértékét. A Jobbik arra hívja fel a képviselő-testületek figyelmét, hogy sehol ne emeljék a helyi adókat, sőt azokat mindenhol legalább tíz százalékkal csökkentsék - mondta Hegedűs Lorántné szombati sajtótájékoztatója után telefonon nyilatkozva az MTI-nek

Úgy fogalmazott: a kormány "cinikus módon" szűken határozta meg az önkormányzatok működési költségeit, így az ágazat 2013-ban 80 milliárd forint hiányt termelt. Ráadásul jövőre is legalább ennyi lesz az ágazat hiánya, hiszen az önkormányzatok működésére ugyanannyit szán a kormány a jövő évi költségvetésben, mint az idén. Hegedűs Lorántné szerint a hiányzó összeg pótlását a kormány "rá akarja tolni az önkormányzatokra", hogy a települések szedjék be az emberektől azt, amit a kormány nem vállal magára.

Éppen ezért kell az ellenzéki politikus szerint az önkormányzatoknak is beszállniuk a rezsiharcba, a kormányzattal szemben. Hozzátette azt is: még nincs lezárva a jövő évi költségvetés, és az önkormányzatoknak szövetségbe tömörülve el kell érniük, hogy a kormánytöbbség további jelentős forrásokat biztosítson számukra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!