szerző:
hvg.hu

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a tőle megszokott kemény szavak kíséretében 72 órát adott a magyar ügyészségnek, hogy "törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra felszámolja" a Kuruc.info hírportált.

"A Kuruc.info egy tőről metszett náci szenny(hon)lap. A létezése nettó gyalázat. Förtelmes szövegeikkel nap mint nap nyilvánosan megalázzák az összes tisztességes, becsületes, jóakaratú magyar embert. Egytől egyig mindenkit, akár tud róla, akár nem. A Kuruc.info működése törvénytelen" - írja Deutsch Tamás fideszes EP-kéviselő a Facebookon.

A politikus a törvények betartatására hivatott intézmények "teljes töketlenségét" okolja amiatt, hogy a Kuruc "háborítatlanul tevékenykedik".

Deutsch a plakátüggyel kapcsolatban azt írja: "az elmúlt napokban például mosolyogva óriásplakát helyet béreltek maguknak, óriásplakátot nyomtattak, majd kihelyezték azt a kibérelt helyre és gondolom még áfás számlát is kértek a szolgáltatásokért, mert így van ez rendjén".

Ultimátum, ugróiskolával

"Zavartalanul élik egy náci hírportál dolgos hétköznapjait. Munkaidőn túl pedig szorgalmasan újságírókat illetve általuk zsidónak, cigánynak, buzinak, stb. minősített embereket fenyegetnek, szóval kedvenc szabadidős náci szenvedélyüknek hódolnak" - teszi hozzá.

Deutsch szerint "a magyar ügyészség a kétségbeejtő tehetetlenkedésével - évek óta képtelenek kideríteni, kik csinálják ezt a szart - nemes egyszerűséggel szembe köpi Magyarország Alaptörvényét és további, legkevesebb féltucat sarkalatos és más törvényét. A magyar ügyészség nem a jóakaratú emberek, hanem a náci szenny(hon)lap oldalán áll".

"De ami sok, az sok (szívem szerint itt jóval erősebben fogalmaznék, de nem akarok újat húzni K. Olgával)! Mostantól számítva pontosan 72 órája maradt az ügyészségnek, hogy törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra felszámolja ezt a gennyláda náci hírportált. Nincs melléduma, nincs egyfelől-másfelől! Tessenek az ügyészségnél azonnal a két hátsó lábukra állni, mert kezemben a kréta és indulok a Legfőbb Ügyészség épületéhez ugróiskolát rajzolni" - írja az EP-képviselő, aki .

Volt kollégánk, Dezső András, az Index újságírója szerdán véleménycikkben számolt be arról, hogy adatait közzétették a Kuruc.infón, és azóta folyamatosan hívogatják – titkos telefonszámról – a gyalázkodók, illetve kapja a fenyegető sms-eket. Adatait vélhetően a Hungaroplakát nevű cég adta tovább a Kuruc.infónak, ám ők azt állítják, egy ügynökségnek továbbították a levelet, ám hogy melyiknek, nem árulják el. Az újságíró korábban azért érdeklődött a Hungaroplakátnál, mert egy óriásplakáton feltűnt neki az egyébként rejtőzködő életmódot folytató Kuruc.info hirdetése, és kíváncsi volt, kivel szerződött a reklámhelyet értékesítő cég.

A Hungaroplakát az ügynökségre mutogat

A hvg.hu is  kereste a Hungaroplakátot, hogy megtudjuk, ki és miért adta ki az újságíró levelét és elérhetőségeit, de csak azt a választ kaptuk, a jogászok és a cég vezetői még tanácskoznak. És ugyanezt mondták fél 12-kor, háromnegyed 12-kor is. 12.11-kor viszont annyit közöltek: "még mindig nincs hír".

Végül 14 óra előtt elküldtek egy nyilatkozatot: "A Kuruc.info Budaörsi úton elhelyezett óriásplakátjával kapcsolatban az alábbiakat kívánjuk közölni: A tárgybani reklámfelületet társaságunktól egy ügynökség bérelte. Társaságunk az ügynökség ügyfelével nem áll kapcsolatban, kilétét nem ismerjük. Társaságunk a Kuruc.info weboldallal nem áll kapcsolatban. Az index újságírója, megkeresését társaságunk központi e-mail címére küldte. Megkeresését továbbítottuk a reklámfelületet tőlünk megrendelő ügynökséghez, tekintettel arra, hogy a feltett kérdések megválaszolásához ők rendelkeztek információkkal. A reklámot haladéktalanul eltávolítottuk. Az ügyben egyéb információval nem rendelkezünk.".

Azaz a Hungaroplakát Kft. végül az ügynökséget tette felelőssé, ám azt nem nevezte meg, melyik céggel áll ilyen kapcsolatban.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Egy őszinte sportkocsi: üléspróbát vettünk a Ferrari-alapokra épülő újkori Lancia Stratosban

Egy őszinte sportkocsi: üléspróbát vettünk a Ferrari-alapokra épülő újkori Lancia Stratosban

Kiderült, mennyivel kell felszorozni a kereseteket az idei nyugdíjszámításhoz

Kiderült, mennyivel kell felszorozni a kereseteket az idei nyugdíjszámításhoz

Ebbe a hegyeshalmi kertészetbe annyi pénzt tolnak, mint a debreceni BMW-gyárba

Ebbe a hegyeshalmi kertészetbe annyi pénzt tolnak, mint a debreceni BMW-gyárba

Belebukott a párizsi rendőrfőnök a sárgamellényesek tüntetéseibe

Belebukott a párizsi rendőrfőnök a sárgamellényesek tüntetéseibe

"Mintha könyörögne a Fidesz, hogy zárják ki a Néppártból"

"Mintha könyörögne a Fidesz, hogy zárják ki a Néppártból"

Videó: Elon Musk megpörkölte a Csillaghajó hőpajzsát, 1300+ fokot is kibír

Videó: Elon Musk megpörkölte a Csillaghajó hőpajzsát, 1300+ fokot is kibír