szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Volt kollégánk, Dezső András, az Index újságírója véleménycikkben számolt be arról, hogy adatait közzétették a Kuruc.infón, és azóta folyamatosan hívogatják – titkos telefonszámról – a gyalázkodók, illetve kapja a fenyegető sms-eket. Adatait vélhetően a Hungaroplakát nevű cég adta tovább a Kuruc.infónak, ám ők azt állítják, egy ügynökségnek továbbították a levelet, ám hogy melyiknek, nem árulják el.

©

Hungaroplakát nevű cég adhatta tovább az indexes Dezső András mobilszámát és e-mail címét a Kuruc.infónak, amely rögtön közzé is tette azt az ilyenkor szokásos uszító és zsidózó sorok kíséretében.

A céget volt kollégánk azért kereste meg, mert egy óriásplakáton feltűnt neki az egyébként rejtőzködő életmódot folytató Kuruc.info hirdetése, és kíváncsi volt, kivel szerződött a reklámhelyet értékesítő Hungaroplakát. A megkeresés végén megadta adatait, majd nem sokkal később azok a hírhedt szélsőjobbos portálon köszöntek vissza, ahol szóról szóra közzétették a levelét is.

Mint az Indexen szerda reggel megjelent publicisztikájában kifejti, azóta valóban rászabadultak a trollok, akik kijelzetlen mobilszámról hívogatják, és üzennek neki. Folyamatosan jelez a telefonja. Kapott kifejezetten fenyegető sms-t is, mint pl. "Holnap jobb ha ketszer is korulnezel mielott kimesz az utcara te retkes kis szemet geci", illetve "Mi van te kis retekláda? Nagy hibát követtél el te kis patkány! Fasszopo". Más valaki pedig éjfélkor hívta, és azt tudakolta, hogy Dezső András "buzi köcsög-e", illetve hogy alszik-e már.

Mint írja, a történetben nemcsak azt találja abszurdnak, hogy a nyíltan rasszista uszító portál nagyméretű hirdetésen reklámozza magát Budapesten, és a hirdetést kirakó cég az erről érdeklődő újságíró személyes adatait kiadja a náci portál olvasóinak, hanem azt is, hogy a magyar hatóságoknak a mai napig nem sikerült kideríteni, kik szerkesztik vagy szerkesztették a Kuruc.infót.

Kerestük a Hungaroplakátot, hogy megtudjuk, ki és miért adta ki az újságíró levelét és elérhetőségeit, de csak azt a választ kaptuk, a jogászok és a cég vezetői még tanácskoznak. És ugyanezt mondták fél 12-kor, háromnegyed 12-kor is. 12.11-kor viszont annyit közöltek: "még mindig nincs hír".

Végül 14 óra előtt elküldtek egy nyilatkozatot: "A Kuruc.info Budaörsi úton elhelyezett óriásplakátjával kapcsolatban az alábbiakat kívánjuk közölni: A tárgybani reklámfelületet társaságunktól egy ügynökség bérelte. Társaságunk az ügynökség ügyfelével nem áll kapcsolatban, kilétét nem ismerjük. Társaságunk a Kuruc.info weboldallal nem áll kapcsolatban. Az index újságírója, megkeresését társaságunk központi e-mail címére küldte. Megkeresését továbbítottuk a reklámfelületet tőlünk megrendelő ügynökséghez, tekintettel arra, hogy a feltett kérdések megválaszolásához ők rendelkeztek információkkal. A reklámot haladéktalanul eltávolítottuk. Az ügyben egyéb információval nem rendelkezünk.".

Azaz a Hungaroplakát Kft. végül az ügynökséget tette felelőssé, ám azt nem nevezte meg, melyik céggel áll ilyen kapcsolatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Babakocsit toló anyát és két gyerekét ütötte el egy kisbusz Kecelen

Babakocsit toló anyát és két gyerekét ütötte el egy kisbusz Kecelen

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben