szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiszökött egy hároméves kisfiú egy kecskeméti bölcsődéből és háromkerekű motorjával áthajtott egy belvárosi négysávos úton - közölte a baon.hu Bács-Kiskun megyei híroldal. A rendőrök találták meg. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Egyedül kóborolt Kecskemét egyik legforgalmasabb utcáján csütörtökön egy hároméves kisfiú, de egy járókelőnek és a rendőröknek köszönhetően nem esett baja - közölte a baon.hu.

A megyei főkapitányság ügyeletére csütörtökön 10 óra 20 perckor érkezett bejelentés, hogy a forgalmas belvárosi négysávos Petőfi Sándor utcán egy 2-3 éves, felügyelet nélküli kisfiú hajtott át egy háromkerekű kismotorral. Az ügyeletes azonnal a helyszínre küldött egy járőrpárost. A rendőrök a bejelentő mellett megtalálták a gyereket, azonban szülő nem volt vele.

Tapolcsányi Zoltán főtörzsőrmester karjába vette a síró fiút és társával, Gyalai Norbert őrmesterrel végigjárták a környező üzleteket, de nem találták a kicsi szüleit. A gyermekkel együtt elmentek a közeli óvodába is, ahol a pedagógusok azt mondták, nem ismerik a kisfiút, nem oda jár. Végül kiderült, hogy a kisfiú az óvoda melletti árpádvárosi bölcsődéből indult útjára.

A kecskeméti rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Az árpádvárosi bölcsőde kapuit nap közben mindig zárva tartják - mondta a baon.hu-nak a bölcsődénél az egyik gyermekéért érkező anyuka csütörtök délután. A portáltól hallott először a példátlan esetről. Szerinte a bölcsőde dolgozói maximálisan lelkiismeretesek, nem tudja elképzelni, hogy hogyan fordulhatott ilyen elő, és egyáltalán hogyan jutott ki a kisfiú az intézményből.

A baon.hu kereste a bölcsőde illetékesét is, hogy nyilatkozzon az ügyben, aki holnapra ígért tájékoztatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Polt Péter szerint a valódi korrupció „nem mindig korrelál a percepciós érzetekkel”

Polt Péter szerint a valódi korrupció „nem mindig korrelál a percepciós érzetekkel”

Hiába kérték a kereskedők, nem halaszt a kormány, kötelező lesz bevezetni az elektronikus fizetést

Hiába kérték a kereskedők, nem halaszt a kormány, kötelező lesz bevezetni az elektronikus fizetést

Csaknem tízmilliárdos előleg jöhet az EU-ból a járvány költségeire

Csaknem tízmilliárdos előleg jöhet az EU-ból a járvány költségeire