szerző:
MTI

December 24-én 16 órától csak az éjszakai járatokkal lehet közlekedni. Szilveszter éjjel viszont sűrítik például a 4-es és a 6-os villamos járatait.

Változik a közösségi közlekedés rendje az év végi ünnepek miatt, december 24-én 16 óra után csak az éjszakai járatok közlekednek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden.

Karácsony

December 24-én 16 óráig a nappali járatok a szombati menetrend szerint szállítanak utasokat. Az utolsó metrószerelvények 15.25-kor érkeznek a Deák Ferenc téri állomásra, ott a 2-es és a 3-as vonalon kölcsönösen bevárják egymást, majd 15.30-kor indulnak tovább.

Délután 4 órától csak az éjszakai járatokkal lehet közlekedni, ezek az első, menetrend szerinti éjjeli indulásukig általában 15-60 perces követési idővel közlekednek, utána a megszokott menetrend lesz érvényben.

©

December 25-27-én az éjszakai járatok a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint szállítanak utasokat. A nagy bevásárlóközpontokat kiszolgáló 64-es, 104-es, 123-as, 126-os, 162-es és 236-os busz nem jár, a 38-as, a 92-es, a 138-as, a 140-es és a 218-as busz pedig nem érinti a bevásárlóközpontoknál lévő megállókat, mivel az áruházak zárva tartanak. 

December 27-én és 28-án a járatokat a szombati, 29-én a vasárnapi, 30-án pedig iskolaszüneti munkanapi vagy az év végi menetrend alapján indítják. Utóbbi egyebek mellett a metró- és HÉV-vonalakat, valamint a fontosabb villamos- és autóbuszjáratokat érinti.

Szilveszter

December 31-én szintén az év végi menetrend szerint közlekednek a járatok, a fontosabb éjjeli viszonylatokon pedig több járatot közlekedtet a BKK.

A 4-es és a 6-os éjszakai villamosok éjjel 5 percenként járnak, a többi éjszakai járat pedig egész éjszaka sűrűbben közlekedik, vagy nagyobb kapacitású járműveket állítanak forgalomba. 

Január elsején a BKK járatai a munkaszüneti üzem szerint közlekednek, január 2-án és 3-án pedig a tanítási szüneti munkanapnak megfelelően járnak. 

A BKK kezelésében lévő közterületi parkolóhelyeken december 21-én fizetni kell a várakozásért, viszont december 24-én, 30-án és 31-én ingyenes lesz a parkolás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egyetlen gigavállalatban egyesítik Mészáros Lőrinc két óriáscégét

Egyetlen gigavállalatban egyesítik Mészáros Lőrinc két óriáscégét

Visszadobhatja az Európai Bizottság az olasz költségvetést

Visszadobhatja az Európai Bizottság az olasz költségvetést

Száznál is több hajléktalan kapott már figyelmeztetést

Száznál is több hajléktalan kapott már figyelmeztetést

Folytatódott a jobbikos Sneider Tamás fiai ellen indult büntetőeljárás

Folytatódott a jobbikos Sneider Tamás fiai ellen indult büntetőeljárás

321 ezer forintra mérték a magyar átlagfizetést

321 ezer forintra mérték a magyar átlagfizetést

Budapesten is elvitték az első hajléktalant

Budapesten is elvitték az első hajléktalant