szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kellert egy év próbára bocsátották; fellebbezett. 2004-ben a közpénzügyi államtitkár azt akarta megtudni, fizettek-e a vadászatért a politikában, gazdasági életben közismert személyek. A bíróság szerint nem lett volna joga a személyes adatokat is tartalmazó információk megismerésére.

Hivatalos személyként elkövetett személyes adattal visszaélés bűntettének kísérlete miatt bűnösnek mondta ki a Fővárosi Törvényszék Keller László egykori szocialista közpénzügyi államtitkárt. A bíróság Kellert egy év próbaidőre bocsátotta – írta szerdai számában a Magyar Hírlap.

Az ítélet szerint a volt MSZP-s államtitkár 2004-ben soron kívüli vizsgálatot kezdeményezett egyes Somogy megyei vadászatokkal kapcsolatban, hogy megtudja, fizettek-e a vadászatért a politikában, gazdasági életben közismert személyek. Ennek érdekében különböző dokumentumokat kért be az érintett vadásztársaságoktól.

A törvényszék szerint a hivatalos személyként eljáró Kellernek nem lett volna joga a személyes adatokat is tartalmazó információk megismerésére. A törvényszék kimondta, hogy a sértettek érdekei jelentős mértékben sérültek volna, ha neveiket, kapcsolataikat nyilvánosságra hozzák. Keller viszont mindent megtett az információk megszerzése és nyilvánosságra hozatala érdekében, ami csak azért maradt el, mert az adatkezelők megtagadták az adatszolgáltatást – idézte a lap a bíróságot.

Keller fellebbezett az ítélet ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jogerős a szegedi képviselő letartóztatása

Jogerős a szegedi képviselő letartóztatása

Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik képviselője, aztán megjelent Bede Zsolt

Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik képviselője, aztán megjelent Bede Zsolt

Bemutatott a traffipaxnak egy autós, hetvenötszörös bírságot kapott

Bemutatott a traffipaxnak egy autós, hetvenötszörös bírságot kapott