szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kigyulladt a Traianus nemzetközi gyorsvonat egyik kocsija kedden délután Békés megyében. A szerelvényt Muronyban megállították, leszállították az utasokat, és áramtalanították a felsővezetéket, hogy megkezdhessék az oltást.

A Bukarestből Budapestre tartó Traianus nemzetközi gyorsvonaton volt tűz, egyelőre nem tudni, miért. A hvg.hu úgy tudja, hogy senki sem sérült meg.

Mivel áramtalanították a felsővezetéket, a békéscsabai vasútvonal egy részén leálltak a vonatok.

A MÁV-Start pótlóbuszt kért a helyi Volán-társaságtól, de nem tudtak járművet biztosítani, ezért az utasok várakozni kényszerültek – mondta a hvg.hu-nak Kavalecz Imre, a Mávinform ügyeletese.

Az oltást estére befejezték. A békéscsabai, a mezőberényi és a szeghalmi tűzoltók egyes, kiemelt fokozatú tűzhöz vonultak ki. A vonat egyik kocsija teljes terjedelmében égett. Senki nem sérült meg – erősítették meg a katasztrófavédelemtől.

A békéscsabai vonalon este negyed hétkor indult újra a közlekedés, de a vonatok továbbra is késnek. A menetrend a szerda hajnali üzemkezdetre állhat helyre.

A kigyulladt vonat utasait egy gyorsvonat vitte tovább Budapestre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megugrott a napi fertőzések száma Németországban

Megugrott a napi fertőzések száma Németországban

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – harmadik nap

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – harmadik nap

Iványi György: A válság utáni újrakezdést veszélyezteti a gondoskodó állam illúziója

Iványi György: A válság utáni újrakezdést veszélyezteti a gondoskodó állam illúziója