szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendőrség megerősítette, hogy őrizetbe vették a tápiószelei ügy gyanúsítottját. Az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását. Az orvos szakértő megállapította, hogy a kétéves kislány halálában idegenkezűség is szerepet játszott.

Emberölés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség annak a kétéves kislánynak a nevelőapját, akit múlt hét szerdán súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba Tápiószeléről. A gyermek két nap múlva belehalt sérüléseibe – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ügyészség indítványt tett a férfi előzetes letartóztatására.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a férfit őrizetbe vették, de akkor ezt az információt a rendőrség még nem erősítette meg. A kislány idősebb és fiatalabb testvérét kiemelték a családból: előbbi az édesapjához, utóbbi pedig a gyámhatósághoz került.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a kislány nevelőapját, B. Béla 38 éves tápiószelei lakost.

A kirendelt igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy a gyermek halálában idegenkezűség is szerepet játszott. Korábban a nevelőapa azt mondta, a kislány egy asztalról esett le, amikor ő nem volt a közelben, és ez okozta halálos fejsérülését.

Az eddigi adatok szerint a férfi január 8-án tápiószelei otthonukban vigyázott élettársának korábbi kapcsolatából született gyermekére, illetve közös gyermekükre. A déli órákban igen nagy erővel legalább egyszer egy eszközzel fejbe ütötte élettársának kétéves kislányát, a gyermek néhány percen belül eszméletét vesztette. A férfi értesítette a mentőket, de a gyermek a bántalmazás következtében két nap múlva a kórházban meghalt.

Az Index múlt pénteken hozta nyilvánosságra, hogy egy kétéves gyermeket súlyos törésekkel és fejsérülésekkel vittek kórházba két nappal korábban Tápiószeléről. A kislány állítólag korábbi bántalmazás nyomait is magán viselte, és olyan állapotban volt, hogy azon az orvosok is megdöbbentek.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Liu Shaolin arany-, Liu Shaoang ezüstérmes 1000 méteren, a rövidpályás gyorskorcsolya vb-én

Liu Shaolin arany-, Liu Shaoang ezüstérmes 1000 méteren, a rövidpályás gyorskorcsolya vb-én

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Megvan Dárdai Pál első győzelme

Megvan Dárdai Pál első győzelme